31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 56.73'nü alarak başarılı bir sonuç elde eden ve yeniden Afşin Belediyesi Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güven, seçim sonuçlarına yönelik gözlemlerini Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'la paylaştı.

Kahramanmaraş'ın Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 2014 yerel seçimlerinde göreve geldikleri günden bu yana Afşin İlçesinin gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüze katarak birçok başarılı hizmetleri ilçeyi kazandırdıklarını belirtti. Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ile 31 Mart yerel seçim değerlendirmesini Kanal Maraş mikrofonlarına anlatan Başkan Güven; "Yoğun bir seçim kampanyası döneminden çıktık, Cumhur İttifakı olarak, AK Parti ve MHP olarak. 2 ay çok farklı bir kampanya yürüttük. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda yaptığımız işler var, sosyal yapımıza as yaptığımız işler var. Tabi bu işlerin tamamını nerdeyse uyuma hariç diğer günün diğer zamanlarında MHP İlçe Başkanımız ve AK Parti İlçe Başkanımızla beraber yürüttük. Bir takım olduk, bir takım oluşturduk. İttifak Afşin'de de tabanda da tam olarak kuruldu. Ve artık kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz. çünkü iki tane ilçe başkanım var benim. Bunlardan aldığımız güçle İnşallah çok daha güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız'' dedi. 

İnsanlarla ilişki kurmanın hem zor hem de çok kolay olduğunu söyleyen Başkan Güven; "Bazen ilişki kuruyorsunuz olumsuz sonuçlar oluyor, yakınlık gösteriyorsunuz olumsuz sonuçları oluyor. Ama halkımız kalender bir halk. Vatanına Milletine bağlı bir halk. Özellikle hassas noktaları bilirseniz ona uygun davranırsanız ki bizde bu toplumda yetişen insanlarız çok daha güzel ilişkiler kuruluyor. Aslında çokda özel yaptığımız birşey yok. Normal çalışıyoruz, normal olmaya çalışıyoruz. Bu toplumun ferdiyiz, anamızdan, babamızdan ne gördüysek sosyal ilişkilerimiz öyle yönlendiriyoruz. Bunun dışında da farklı tepkilerde var tabi. İnsanlar belli bir kısıtlı çevrede kalmamızı isteyen insanlar var fil dişi kulelerinde oturup onlarla birlikte kalmamızı isteyen insanlar var. Biz öyle yapmadık. Yani sonuçta biz orta gelirde insanlarız. Ailelerimizde orta gelirliydi. Ne gördüysek onu yaşadık. İnşallah başarılı olmuşuzdur" ifadelerini kullandı.

'AFŞİN'İN HAYALİYDİ GERÇEK OLUYOR'
Afşin'de, Afşin'in simgesi olabilecek, şehrin simgesi olabilecek bir mekana kavuşmasının heyecanını yaşayan Güven; "Dedik ki; biz ticari düşünmeyelim, ki Cumhuriyet tarihinde ilçelerde yapılan ilk külliyedir bu. Diyanet İşleri Başkanlığı Vakfı tarafından başlatıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan beyin gayretleriyle başlatıldı. Onada çok teşekkür ediyoruz. Şu andan itibaren Mahir Ünal bey devraldı. Mahir Ünal bey tamamlanması konusunda yürekten çalışıyor. Afşin ilk defa yıllar sonra şehri simgeleyen bir noktaya kavuşacak. Bu çok önemlidir, insanların hafızasında çok önemlidir. Şehrin hafızasında çok önemlidir. Bizim hayalimizdi gerçek oluyor" diye söyledi.

'KENDİMİZ ÜRETİYORUZ, KENDİMİZ SATIYORUZ'
Başkan Güven son olarak ise açıklamasında, "Biz günü kurtarmanın derdinde değiliz. Afşin'in geleceğini kurtarmanın derdindeyiz. Tesisleşmemizi sağladık. Belediyelerin çok büyük ekonomik imkanları yok. Hele hele Afşin Belediyesi ekomomik olarak çok sıkıntılı bir belediyeydi. 20 milyon TL bütçe geliri 60 milyon TL borç devraldık. Sürdürülebilen olan yıllık bütçe gelirin yüzde otuzudur. Ne yapabiliriz diye düşünürken biz dedik; elde ki imkanları değerlendirip, yapacağımız her şeye en düşük maliyetle üretmemiz gerektiğini düşündük. Olmayan bir şeyin maliyeti de hesap edilemez. Yapılmayan bir hizmetin maliyeti çok yüksektir. Biz tesisleşmemizi sağladık. Taş ocağının moderinize edilmesinden tersies tesisin kurulmasına bu iki tesis bizim kuracağımız betonarme ve asfalt üretimi destekleyecek tesisler. Asfalt plentini kurduk, betonarme tesisini kurduk. Bir de toplumda şöyle bir algı vardır, kaldırım söker yaparlar, birilerini kazandırırlar. Afşinliler rahat olsunlar. Üretende biziz, yapanda biziz, sökende biziz. Gereksiz hiç bir işi yapmıyoruz. Kimseyi de zengin etmiyoruz. Çünkü kaldırımı kendimiz üretiyoruz, bardürü kendimiz üretiyoruz, parke taşını kendimiz üretiyoruz, asfaltı kendimiz üretip kendimiz satıyoruz, kimseye bir para vermiyoruz. Sadece üretim maliyetlerimizle bu işi götürüyoruz. İnşallah Afşin'e 15-20 yıl hizmet edecek tesisler hayata geçti. Afşin de bu hizmetleri dolu dulko görüyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise yerel seçim değerlendirmesinde;  "Biz Cumhur İttifakı olarak Afşin'de çok güzel uyumlu bir çalışma yaptık. Zaten Fatih Başkanımla ben daha önce çalışma arkadaşıydım, beraber çalışmıştık. Hizmetlerini biliyoruz, çalışkanlığını dürüstlüğünü biliyoruz. Genel Merkezimizin takdirleri doğrultusunda tekrar aday gösterildi. Ve Milliyetçi Hareket Partisi ile birliktete de Cumhur İttifakı olarak başkanımıza destek verdik. Çok da güzel uyumlu başarılı bir seçim sürecini atlattık. Ersal Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti Afşin'de tek vücut yek vücuttu. Sanki tek teşkilat gibi çalıştık. Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Ülkü Ocaklarımız tek teşkilat gibiydi her yönüyle. Bu çalışmanın meyvesinide aldık. 8 bin farkla seçimi kazandık. Ama sandıklardaki sıkıntılara rağmen 8 bin fark oldu. Ben Fatih Başkanımıda hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonrada hizmetlerini katlayarak devam edeceğine inanıyorum" şeklinde konuşurken, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ise: "31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliği, gücünü 31 Mart akşamı sandıkta gösterdik. Biz daha güçlü belediye, daha güçlü belediye başkanı daha güçlü hizmet diyoruz. Fatih Güven Başkanıma, Cumhur İttifakıyla beraber daha güçlü hizmet edeceğine inanıyoruz. Cumhur İttifakı olarak Afşin'de bir bütün olduk, bir aile olduk. Bu aile Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi yarına kadar değil mezara kadar olacak. Buna inanıyoruz inancımızda tam. Fatih başkanıma başarılar diliyoruz" dedi.

Kanal Maraş | Serkan Karaaslan