KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta hal fiyatları belli oldu! O ürünün kilosu 300 TL’ye çıktı!

Kahramanmaraş Toptancı Hali’nin 10–16 Ağustos 2026 tarihlerini kapsayan haftalık fiyat listesinde meyve ve sebze grubundaki rakamlar belli oldu. Açıklanan listede en yüksek fiyat yaş incir ve taze bamyada görülürken, karpuz ve kavun uygun fiyatlarıyla dikkat çekti.

Abone Ol

Kahramanmaraş halindeki 10–16 Ağustos tarihli fiyat listesinde meyve grubunda en yüksek rakam yaş incirde görüldü. İncirin (yemiş) kilogram fiyatı 170 TL ile 300 TL arasında belirlenirken, ortalama rayiç bedeli 235 TL oldu.

Tropic ve yaz meyveleri de yüksek fiyatlarıyla dikkat çekti. İthal muz 80-110 TL, çilek 70-150 TL arasında işlem görürken, ananasın adedi 100-150 TL arasında fiyatlandırıldı. Meyve grubunda eriğin kilogramı 40-80 TL, nektarin ve şeftalinin 20-45 TL, elmanın ise 30-65 TL arasında kaldı.

KARPUZ VE KAVUN BÜTÇE DOSTU FİYATLARIYLA ÖNE ÇIKTI

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ve kavun ise hal listesinde en uygun fiyatlı ürünler arasında yerini aldı. Karpuzun kilogram fiyatı 5 TL ile 9 TL arasında açıklanırken (rayiç 7 TL), kavun 7 TL ile 16 TL arasında işlem gördü.

SEBZEDE ZAM ŞAMPİYONU BAMYA

Sebze grubunda en yüksek fiyat taze bamyada görüldü. Taze bamya 130 TL ile 175 TL arasında alıcı bularak ortalama 152,50 TL rayiç bedelle tezgahta yer aldı.

Kışlık hazırlık döneminin başlamasıyla salçalık domatesin kilogramı 12-20 TL, sofralık domatesin 20-50 TL, salatalığın ise 10-25 TL arasında fiyatlandığı görüldü. Biber çeşitlerinde sivri biber 48-65 TL, dolmalık biber 20-60 TL ve kapya biber 20-50 TL arasında kaldı. Mutfakların temel ihtiyaçlarından patates 27-42 TL, beyaz soğan ise 33-50 TL aralığında seyretti.