MHP 2’nci sıra Kahramanmaraş Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora hakkında “25.05.2018 tarihinde Emre Ussuz isimli Tweet hesabından” tweet paylaşılıyor…

Deniliyor ki:

Aynı kişi 26.05.2018 tarihinde bir tweet daha atıyor…

Onda da şöyle yazıyor:

Bu tweetleri gören yerel medyanın usta gazetecisi Ebru Akkurt, 02.06.2018 tarihinde “Zuhal Karakoç Dora hakkında iddialar bitmek bilmiyor?” başlığı ile haber yapıyor…

Bu habere aynı günün akşamı Zuhal Karakoç Dora’nın avukatı Mehmet CAN, Ebru Akkurt’un Wattsap hesabına attığı mesaj ile şöyle cevap veriyor:

“…Müvekkilim kendisi hakkında eleştirilere açık ve her daim basının özgür olması gerektiğini savunan biridir… Haber sitenizde müvekkilim hakkında gerçekle bağdaşmayan ve toplum nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik mesnetsiz iddialar ile habercilikten uzak yayın hakkında iş bu ihtarnamemizle açıklama zarureti doğmuştur.                                                                                                                                                                     

Müvekkilim bürokrasi hayatında devletine ve milletine yönelik sadık ve özverili bir şekilde hayatını sürdürmüştür. Söz konusu yazınızda iddialarınız sadece dedikodu ve iftira niteliğini taşıdığı için cevap dahi yazma gereği duymamaktayız.

Gazeteniz tarafından müvekkilim bir hafta önce aranılmış ve abone yapılmak istenmiştir. Müvekkilimden alınan red cevabından sonra bu haber yapılmış adeta FETÖ’nün bildik yöntemlerine başvurulmuştur…”

*

Öküzün altında bile buzağı aranır da, “Gazeteniz tarafından müvekkilim bir hafta önce aranılmış ve abone yapılmak istenmiştir.” cümlenin altında aranmaz!

Müddei iddiasını ispatla mükelleftir…

Ebru Akkurt’un müvekkilinizi aradığını ispat etmek zorundasınız…

O kadar net yani.

Kaldı ki;

24 Haziran seçimine yirmi gün kala hiçbir gazete veya gazeteci vekil adayını abone yapmak için aramaz…

Kaldı ki;

Vekil adayları veya danışmanları kendi haberlerini yayınlatmak için gazete veya internet haber sitelerini ararlar ve ücret sorarlar…

Kaldı ki;

Ebru Akkurt arkadaşımızın beyanına göre kendisini ziyaret eden Vekil adayının yakınları veya danışmanları abone olmak için teklif yapmışlar, bu teklif gülünç görülmüş ve kabul görülmediği belirtilmektedir...

Ama gelin görün ki...

Zuhal Karakoç Dora’nın Avukatı Mehmet Can, yolladığı ihtar mesajından sonra Ebru Akkurt’u telefon ile arayarak bir nevi tehditvari bir şekilde, “Haberi kaldırmazsanız hakkınızda tazminat ve cezai işlemler için” gerekli müracaatları yapacağını söylemiştir…

Kısaca meslektaşımız Ebru Akkurt arkadaşımıza deyim yerindeyse aba altından sopa göstermiştir…

Ve işin daha da vahimi aradığı buzağıyı bulmayı da başarmıştır maşallah ki maşallah!

Neymiş efendim...

-Müvekkili kendisi hakkında eleştirilere açık ve her daim basının özgür olması gerektiğini savunan birisiymiş…

-Söz konusu yazıda iddialar sadece dedikodu ve iftira niteliğini taşıdığı için cevap dahi yazma gereği duymuyorlarmış…

-Falan fıstık.

*

Ey Av. Mehmet Can!

Bu yaptığınla...

“Ey Ebru Akkurt! Zuhal Karakoç Dora’nın hiçbir açığı yok! O kadar ki... Öküz altında buzağı aramak zorunda kaldık” demiş gibi oldunuz.

Yani resmen ve alenen Ebru Akkurt’a çalıştınız.

Haberin okunma sayısını çoğalttınız…

Bir nevi herkesin haberi okumasına vesile oldunuz…

*

Şimdi ben buradan sorsam ve desem ki:

-Madem Zuhal Karakoç Dora’nın avukatısınız…

-Ebru Akkurt için gösterdiğiniz hızlı ve ivedilikli gece yarısı yolladığınız Wattsapp ihtarname mesajınız gibi… 

-Emre Ussuz isimli Tweet hesabından 25.05.2018 ve 26.05.2018 tarihlerinde tweet atan o hesap hakkında da ivedilikle o tweet altına ihtarname gibi bu tweet’i kaldırmazsanız diyerek tehdit ettiniz mi?

-Emre Ussuz için herhangi bir yasal işlem yaptınız mı?

-Emre Ussuz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulundunuz mu?

*

MHP Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora’nın haberi var veya yok, gece yarısı attığınız Wattsapp ihtarname mesaj ile haberin okunması ve tüm yerel basının duymasına vesile olmanız bakımından “gizli Ebru Akkurt’cu” musunuz nesiniz, anlamadım ki?