YÜZDE 80 oy çokluğu ile ülkelerine dönmeleri yönünde oy çıkar…
 

Çıkar diyorum…
 

Çünkü…
 

Millet olarak Suriyeli sığınmacılar ile Türkler arasında uyum ve entegre sorunu yaşandığı için…
 

Her geçen gün kabul görmemeye başladılar…
 

Oysaki…
 

Tarihte Bulgar göçmeni, Arnavut, Boşnak, Yugoslav göçmeni gibi ülkemize göç edenlerle ilgili bir uyum sorunu yaşanmadı…
 

Onlar kabullenildi…
 

Bizden biri olarak görüldü ve Türk Milleti’nin bir ferdi oldular…
 

Geçen yıl Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Financial Times (FT), Kayıtlı 3,8 milyon, kayıtsızlarla birlikte 5 milyonu aşan Suriyelinin sığındığı Türkiye’de mültecilere yönelik yaptığı haberde; “Komşuların iyi niyeti azaldıkça Suriyeli mülteciler baskı altında kalıyor” diyerek Suriyelilerin geri dönmesi için siyasi ve kamuoyu baskısının giderek arttığına dikkat çekmişti.
 

Yani Suriyeli sığınmacılara yönelik bakış açılarının her geçen gün değiştiğini ve artık kabul görmediğini belirtmişti.
 

Şu unutulmamalıdır ki:
 

Türkiye içeride ve dışarıda büyük sorun ve tehditlerle karşı karşıya. Beka sorunundan bahsedilirken kamuoyunda ise Suriye’den durmadan göç alınması hayra alamet değil yorumlarına yol açıyor.
 

Deniliyor ki:
 

Bu göç serüveni öyle arttı ki, Suriye sınırına yakın illerimizde hatta Kahramanmaraş’ımızda Suriyeli sığınmacıların artan demografik yoğunluğuyla tabiri yerindeyse küçük Suriye oluşuyor.
 

Deniliyor ki:
 

Eski mahalleler tamamen Suriyeli sığınmacılara ait birer mahalle olma yolunda ilerliyor.
 

Deniliyor ki:
 

10 yıl içinde her 10 kişiden birinin Suriyeli olacağı bir Türkiye'den bahsedebiliriz. Türk milletinin içine kama gibi sokulan ikinci bir milletten bahsedebiliriz. Devletin ve milletin birliği ve bütünlüğüne yönelen, ortadan kaldıran tehditten bahsedebiliriz.
 

Deniliyor ki:
 

Suriyelilerin kendi istekleriyle yapmadığı, emperyalist projelerle bölgenin yeniden dizaynı kapsamında dayatılan bir göç mühendisliğinden bahsedebiliriz.
 

Prof. Ümit Özdağ'ın da dediği gibi Türk milletinin son bin yılda karşılaştığı 1095 Haçlı seferleri, 1402 Ankara Savaşı sonrası Fetret Dönemi, 1918 Mondros Mütarekesiyle başlayan işgallerden sonraki dördüncü büyük tehdit Suriyeli sığınmacılar.
 

Etkisi ve sonuçlarıyla adeta yeni bir kavimler göçü…
 

Bu göç olayı yani Suriyeli sığınmacılar konusu AK Parti iktidarına her geçen gün kar’dan çok zarar vermeye başladı desem yeridir.
 

AK Parti’ye hatta MHP’ye oy verdiğini söyleyen birçok insan, Suriyelilerin kabul edilmesini iktidarın 17 yılda yaptığı “en büyük hata” olarak nitelendirmeye ve bunu da yüksek sesle konuşmaya başladılar.
 

*
 

Söylemek istediğim şudur:
 

23 Haziran İstanbul seçimleri çok şeye gebe…