Sayın Başkan;

Milli eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey’in öğrenciler için; bu uzun tatil sonrası ilk teneffüs kırk dakika olsun, kıyağına siz de kayıtsız kalmayarak; bu uzun teneffüs dondurmasız olmaz, 81 ilde 81 okulumuza dondurma da bizden, cevabıyla hem güzel bir karşılık vermiş hem de güzel bir projeye ön ayak olmuş oldunuz. Öncelikle bu güzel düşünceniz ve hareketiniz için sizi tebrik ediyorum. Zira bu davranışınız diğer il ve ilçe belediyelerine de örnek oldu. Böylece sizin attığınız bu ilk adım tüm ülkeyi sardı ve tıpkı yuvarlanan bir kartopunun büyümesi gibi tüm ülkeye yayılan bir iyilik hareketine dönüştü. Morallerin iyi olmadığı ve sürekli kötü haberlerin geldiği şu zamanda bu güzel haberler ülkede az da olsa havanın değişmesine, birlik ve beraberliğin artmasına destek oldu.

Ancak bir işin yarım kalması ya da eksik olması hoş olmaz kanaatindeyim. Sayın Başkanım elçiye zeval olmazmış, Maraş’taki öğrencilerimiz bu teklifi çok beğenmişler ancak teklifin eksik veya yarım olduğuna kanaat etmişler. Onlar dondurmanın merkezi olan şehrimizde bu şehrin tüm evlatlarına (öğrencilerine) dondurma dağıtılmasını istiyorlar. Ben de o öğrencilere hak veriyorum. Zira dondurma merkezinde bu güzel iyilikten bütün öğrenciler nasiplenmeli diye düşünüyorum.

Evet, kampanyanızı destekliyorum ve biraz eksiklik olduğunu düşünerek kampanyayı:

81 ilden 81 okula dondurma yerine;

‘Her ilden bir okula ancak Kahramanmaraş’ta tüm okullara dondurma’

Olarak değiştirilmesini veya tamamlanmasını istiyorum. Bu kadarını Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatlarının hak ettiğini düşünüyorum.

Böylece kampanya tamama ermiş olacak ve öğrencilerimizin isteği geri çevrilmemiş olacaktır. Bu konuda çok sayıda öğrenciden istek aldım ve bunu yazacağımı belirttim. Böylece ben bildirme vazifemi yapmış oldum. Ancak bu yazı gazete ve internet sitelerinde yayınlandıktan sonra diğer öğrencilerinde aynı fikirde birleşeceğine inandığım için şehrimizdeki bütün öğrencilerde bu yönde bir istek olacağı kanaatindeyim. Beklentiye giren bu öğrencileri mağdur etmeyeceğinizi umuyorum.

Bu konu sadece Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren bir konu olmadığı için şehrimizin marka isimlerinin de bu kampanyaya büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Zira bu güzel onur sadece Büyükşehir Belediyesinin değil tüm şehrimizin olacaktır. Bu hizmete onların da canı gönülden destek olacağına inancım tamdır.

Bu kampanyayı tamamına erdirmeniz ve tüm illerimizi olduğu gibi ilimizdeki tüm okulları da dondurma ile şenlendirmeniz dileğiyle…

Selam ve saygılar.

Not: MADO, ALPEDO, AKDO, KARPEDO, MARGİDO, MARASTA, EFEDO gibi firmaların desteklerini esirgemeyeceğini umuyoruz.