"Hayat bisiklete binmek gibidir. Dengede kalmak için, hareket etmeye devam etmen gerek." (Albert Einstein-Bilim Adamı)

Bisiklet ve sağlık denilince Albert Einstein’ın yukarıdaki cümlesi aklıma geldi.

Onikişubat Belediyesi, modern şehirleşme yolunda ilerleyerek en kapsamlı Bisiklet ve Yürüyüş Yolunu, muhteşem bir açılışla hizmete sundu.

30 Eylül 2017 günü açılışına gittiğimiz bu Sosyal Tesise gerçekten büyük emek verilmiş olup,muhteşem bir proje olmuş,sağlık ve yaşam adına.Tesiste gördüğümüz çeşit çeşit modern bisikletler,ister istemez beni çocukluğuma götürdü.Her çocuğun hayal dünyasında yeri olan bisiklet hülyasını, çocukluğumuzda bizlerde yaşadık.

O yıllarda bisiklete binmek çocuklar için en büyük istek ve eğlenceydi. Şehrin nüfusu azdı o günlerde,belli birkaç yerde paramızla bisiklete bineceğimiz yerler vardı.

Mesela Kanlıdere köprüsünün altında,bisikletçi Ejder ağabeyimiz bu işin piri idi.Bir kolunun olmamasına rağmen tek koluyla,bisiklete binmek isteyen çocuklara hizmet verirdi.

Kayabaşında, eski enstitünün arkasında çocukluğumuz bisikletlerle geçti.

Bir pedal’la sanki dünyayı dolaşırdık.

Bizi çocukluğumuza götüren , Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey’in sayesinde, yepyeni modern bir bisiklet dünyasıyla hayaller, sağlığa dönüşüyor.

Onikişubat Belediyesi’nin en kapsamlı projeleri arasında yer alan ve içerisinde 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu bulunan Sosyal Tesis, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba katılımıyla açıldı.

Kahramanmaraş’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye’nin en kapsamlı bisiklet ve yürüyüş yolu olma özelliğine sahip olan Sosyal Tesis Projesi’nin açılışını gerçekleştirdi

,Bir zoru başardıklarını ve uluslararası standartlarda kapsamlı bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Spor yapalım sağlıklı kalalım diye kafamızda bir proje vardı ama Kahramanmaraş’ın coğrafi şartlarından dolayı böyle uzun bir alanda, temiz havada, spor ve yürüyüş yapılabilecek alanı oluşturmak çok kolay değildi.

Bizde yoğun çalışma içerisine girerek bu alanı oluşturduk ve projemizi yaklaşık 6-7 ay içerisinde bitirdik. Uluslararası standartlarda yürüyüş ve bisiklet yolu oldu.

Ailelerinizle hep beraber bisiklete binme olanağı sağlamış olduk. 720’ye yakın bisikletimiz var, 150 civarında da Sağlık Bakanlığı’ndan bisiklet tahsis ettik.”Diye sözlerine devam eden Başkan

Hanefi Mahçiçek Bey sağlıklı yaşam adına mükemmel bir Sosyal Tesisle Kahramanmaraşlıları buluşturdu.

Bunca bu güzel açılışın ardından Ernest Hemingway’ın şu cümleleriyle bizde hayırlı olsun diyelim.

"Bir ülkenin kıvrımlarını en iyi bisikletle öğrenirsiniz. Tepeleri inerken ve çıkarken pedal çevirip terinizi akıttığınız için, onları olduğu gibi hatırlarsınız. Oysa motorlu araçla giderken sadece yüksek tepelerin farkına varabilirsiniz. Dolayısıyla üzerinden geçtiğiniz toprakları bisikletle olduğu kadar hatırlayamazsınız." (Ernest Hemingway)