İşte o yazı;

“Gel/Anne ol/Çünkü anne/ Bir çocuktan Kudüs yapar/Adam baba olunca/İçinde bir Kudüs canlanır/Yürü kardeşim/Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin.” Bu dizeler, rahmetli Nuri Pakdil Ağabeyimizin Kudüs Şiirinden birkaç mısrası, Maraş çeşmeleri gibi yüreğimize akıverdi.

Kudüs Şairi olarakta bilinen edebiyatımızın çınarlarından Nuri Pakdil 85 yaşında 18 Ekim 2019 da Hakkın Rahmetine kavuştu.

1934 Kahramanmaraş doğumlu olan Nuri Pakdil, henüz lise yıllarında arkadaşlarıyla birlikte Hamle (1954/1955) adında bir dergi yayımladı. Hamle, bütün Türkiye'de ve edebiyat çevrelerinde ilgi çekti. Böylece Nuri Pakdil, daha lise yıllarında bir yazar olarak adını duyurdu. 1965'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Üniversite yıllarında Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi sanatçı, edebiyatçı ve düşünürlerle yakın ilişkiler kurdu. Bu yıllarda haftalık İstiklal dergisinde sanat sayfası düzenledi, yazılar yazdı (1964). Avukatlık stajını tamamladıktan sonra bu mesleği ilkelerine ters bulan Pakdil, avukatlık yapmadı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ: