AK PARTİ Kahramanmaraş İl Başkanı adayını belirlemek üzere Temayül için dün İl Başkanlığı binasında toplanıldı…
 

Temayülde yetkili kişilere isimler soruldu.
 

Her bir yetkili üç isim verdi…
 

Kim hangi ismi verdi? Kimi destekledi? Kimi İl Başkanlığı koltuğunda görmek istedi?
 

Bilinmez ama...
 

Bana göre; AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta erimesine engel olunacak bir isim mi verildi? Yoksa benim adamım, senin adamın denilip koltukta emanet oturacak bir isim mi?
 

Toparlayıcı, kucaklayıcı ve insanları ötekileştirmeyen bir isim bekliyor halk…
 

Hani yüreğe dokunan, gönül siyaseti yapabilecek bir isim…
 

Kahramanmaraş hiçbir zaman AK Parti’nin bir İl Kongresi sürecinde böyle heyecansız bir dönem yaşamadı. Kamuoyu sessiz ve derinden izliyor desem abartmış olmam. Kırgınlıklar, küskünlükler ve tepeden bakmalar ile kibir abidesi davranışlar sayesinde AK Parti her geçen gün kan kaybediyor.
 

Bu gidişatı durduracak bir isim olmalı bence…
 

*
 

İsmi geçen adayları sizler için analiz yaptım…
 

Hakan Dereli, Av. Fırat Görgel, Fatih Işık, Ender Umut Babuşçu, Hanifi Çoşkun Ağdur ve Mücahit Kara isimleri öne çıkmış durumda…
 

*
 

HAKAN DERELİ

MHP’den AK Parti’ye geçen bir isim. AK Parti İl Yönetiminde yer almış ve Basından sorumlu İl Başkan yardımcısı olmuştu. Yerel seçimlerden sonra yerel basın ile belediyeler arasında (koordinatör) sorumlu konuma getirilmiş, maalesef ne şiş yansın ne kebap siyaseti gözettiğinden dolayı bu görevinde sınıfta kalmıştı. İl Başkanlığı için isminin geçmesini sürpriz olarak nitelendiriyorum.

Olur mu? Bana göre zayıf bir ihtimal…
 

*
 

Av. FIRAT GÖRGEL

AK Parti’nin bir zamanlar parlayan yıldızıydı. Genç jenerasyonun desteklediği bir isim. Yerel seçimlerde Onikişubat İlçe Belediye Başkan adayı olmak için İlçe Başkanlığından istifa etmesi onun en büyük hatasıydı. Kimin dolduruşuna geldi bilinmez ama İlçe başkanlığı görevinde kalsaydı şu an İl Başkanlığının en büyük adayıydı.

Olur mu? Görevi bıraktığı günden bu yana ismi hiçbir şekilde birileriyle anılmadı ve resim vermedi. Ketum kaldı. Bana göre şansı var.
 

*
 

FATİH IŞIK   

Yıllardır yönetimlerde yer alan bir isim. Onu kimse ön saflarda görmedi. Kendince bir siyaset anlayışı var. İkili ilişkilerde sıcakkanlı.

Olur mu? Bana göre bir ihtimal.
 

*

ENDER UMUT BABUŞÇU

AK Parti il yönetiminde olan bir isim. Cana yakın ve sıcakkanlı. İnsanlara yaklaşımı pozitif. Daha önce danışıklılığımız olmamasına rağmen bir toplantıda dinlediğim kadarıyla kendini yetiştirmiş üslubu ve hatipliği olan biri.

Olur mu? Bana göre şansı var.
 

*

HANİFİ COŞKUN AĞDUR

İl yönetiminde görev alan ve İl Yönetiminden İl Başkanlığına adayım diye ortaya çıkan tek isim. İl Yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarından blok oy alacağı düşünülüyor.

Olur mu? Bana göre sürpriz olur.
 

*

MÜCAHİT KARA

Tam bir görev adamı. İnanılmaz saygılı. Kendisini tanıdığım günden bu yana her ne kadar İlçe Başkanı olduktan sonra fırsat bulup bizleri aramasa da siyaseten önü açık bir isim. Onikişubat İlçe Başkanlığı kongresi daha yeni bitti ve Başkanlığını perçinledi. İl Başkanlığı için isminin geçmesi bana da sürpriz geldi.

Olur mu? Bana göre bir sonraki dönemin kesin İl Başkanı.