Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması sonucu meydana geldiğini açıkladı.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Bölgede enkaz çalışmaları sürüyor.  

Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan trenin 5 vagonu, Tekirdağın'ın Çorlu ilçesi   Sarılar köyü yakınlarında saat 17.00 sıralarında raydan çıkarak devrildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yağışın ardından çamur nedeniyle bölgeye ulaşım güçlükle sağlandığı için kaza yerine paletli araçlar yönlendirildi. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden takviye ekipler sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla harekete geçen İBB Yol Bakımdan 2 kurtarıcı vinç, 1 paletli iş makinesi, 1 tane lastikli loder, 1 tane mazot tankeri, 10 personel bölgede kaza bölgesindeki çalışmalara destek verdi.