Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki lise 1. sınıf öğrencisi Barış Kabaş, her gün Ordu'nun Ünye ilçesine sepetiyle beraber simit satmak için geliyor. Yaşıtlarının gezdiği okul tatilinde, babasının vefatı sonrası ailesinin geçimine katkı sağlayan Barış, 9 yaşından itibaren simit satıyor. Ailesinin tek çocuğu olan Barış'ın en büyük hayali ise polis olmak. 

"BABAMDAN SONRA EVİMİZİN YÜKÜ BİZDE"

Babasının vefatının ardından simitçiliğe devam ettiğini söyleyen Barış Kabaş, "Babam üç ay önce vefat etti. Ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Dokuz yaşımdan itibaren simit satmaya başladım. Simit satarken köydeki arkadaşlarım dalga geçiyor ama ben aldırış etmiyorum" dedi. 

"HAYALİM POLİS OLMAK" 

Büyüdüğünde polis olmak istediğini söyleyen Barış Kabaş, "Simitçilik yapıyorum, arkadaşlarım küçümsüyor. Günde ortalama 150 simit satıyorum. Küçük yaşta başladığım için müşterilerimde beni tebrik ediyor. Annem benim hep polis olmamı istiyor. Yaz tatili dışında okuluma devam ediyorum. Ancak okul olmadığı zamanlarda evime simit satarak destek oluyorum. Simit satarken bahşiş veren çok oluyor ancak ben kendi hak ettiğim dışında ücret almak istemiyorum" diye konuştu.