Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da yer alan ve bir süredir hastanede tedavi gören ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu 61 yaşında hayatını kaybetti.

Tarık Ünlüoğlu kimdir? 

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, yer aldığı projeler ve performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Tarık Ünlüoğlu, Benim Annem Bir Melek, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Avrupa Avrupa gibi pek çok dizinin kadrosunda yer almıştı. İşte, Tarık Ünlüoğlu'nun hayatına ilişkin bilgiler.

Türk Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu, 16 Kasım 1957 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterlerinden Testere Necmi'ye can veren usta oyuncu, "Avrupa Avrupa" dizisinde komik bir karakter olan Ferdi'yi canlandıdı. Tarık Ünlüoğlu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Yeraltı dünyasının güçlü isimlerinden Ünal Kaplan'ı canlandırıyordu.

PROJELERİ

Yıl       Film     Rol

1996    Bir Erkeğin Anatomisi

1998    Cumhuriyet    

2006    Umut Adası

2007    Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım          Savcı

2007    Kabadayı        

2009    Aşkın İkinci Yarısı

2011    Eyyvah Eyvah 2        

2011    Sümela'nın Şifresi: Temel      

2011    Berlin Kaplanı Cemal

2014    Eyyvah Eyvah 3         

2015    Bana Masal Anlatma  

2015    Kara Bela