Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, ünlü isimlere diyet programları uygulayan Şeyda Coşkun, Sağlık Bakanlığı'nın kriterlerine uygun diploması olmadığı için diyetisyenler tarafından eleştiriliyordu. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne şikayet edilen Coşkun'un izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiği ileri sürülmüş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

ÜNLÜLERLE ÇALIŞIYOR

Coşkun hakkında, Sağlık Hizmetleri Kanunu'na muhalefet suçundan dava açılmıştı. Coşkun, mahkemede Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü diplomasından başka sağlık hizmeti vermeye yönelik bir yetki belgesi ortaya koyamamıştı. Kendisini yaşam koçu olarak tanıtan Coşkun; Gülben Ergen, Hacı Sabancı, Derya Baykal, Gülşen, Hadise ve Büşra Pekin gibi isimlerle çalıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren Derya Baykal, Coşkun sayesinde spor alışkanlığı edindiğini söylemişti.

BAKANLIK MÜDAHALE ETTİ

Yargılamanın ardından, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle Coşkun'un beraatine karar verilmişti. Davaya müdahil olan Sağlık Bakanlığı, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak Coşkun'un beraatinin kaldırılmasını talep etti.

BEDEN EĞİTİMİ MEZUNU SAĞLIKÇI DEĞİLDİR

Bakanlık tarafından sunulan dilekçede; delillerin net incelenmediği, beden eğitimi mezunu olan Coşkun'un insanlara sağlık konusunda fikir önerisinde bulunduğu ve her beden eğitimi mezununun sağlık mensubu niteliğinde olmadığı belirtilerek Coşkun'un cezalandırılması gerektiğini kaydedildi. Dosya, Bölge İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi.