İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şubesi tarafından çökertilen Cem T. liderliğindeki organize suç örgütünün üyeleri adliyeye sevk edildi. Sosyal medya hesaplarında "Umut ettikçe özgürsün" sloganı altında borç para ilanları veren, maddi olarak zor durumda bulunan ve kendilerine ulaşan insanları borçlandıran çetenin 11 üyesi yakalanmıştı.

Çökertilen çetenin ve soruşturmanın yeni ayrıntıları ortaya çıktı. İddiaya göre aynı sloganı kullanarak yerel televizyon kanallarına da ilanlar veren çete üyeleri, maddi olarak yardıma muhtaç insanları senetle borçlandırarak tefecilik yaptı. Çete üyelerinin, zorla senet imzalattıkları ve borçlarını ödemeyen kadın mağdurlara eziyet noktasına varacak şekilde şiddet uyguladıkları ortaya çıktı.

BORÇLARI FAİZ İÇİN KAPATTIRMADILAR

İddialara göre; çetenin üyeleri verdikleri paralara haftalık yüzde 10, aylık ise yüzde 40 faiz uyguladı. Çete üyeleri, borçlarını kapatmak isteyen kişilerden faizleri topladı ve "Ana para sizde kalsın" diyerek insanların borçlarını kapatmalarına izin vermedi. İddialara göre; çok sayıda mağdur yeniden borçlanarak çeteye tekrar tekrar faiz ödemek zorunda kaldı. Borçlarını kapatmak isteyen, faizleri ve borçları ödeyemeyen mağdurlara eziyet noktasına varacak şekilde şiddet uygulandığı belirlendi.

Çetenin 44 farklı suç eylemi tespit edildi. Çok sayıda kadın mağdur çeteden şikayetçi oldu. Operasyon düzenlenen adreslerde ve şüphelilerin araçlarında 2'si kuru sıkı olmak üzere 3 silah, 10 mermi, 2 pompalı tüfek, 12 dolu senet, 3 çetele, 7 boş senet, 1 de ajanda ele geçirilmişti. Çete üyelerine "Nitelikli Yağma, Tefecilik, Cinsel Saldırı, Yaralama, Tehdit ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma" suçlarından işlem yapıldı.