Rüyada araba almak görmek genel olarak maddiyatla ilgili konulara tabir edilir.

RÜYADA YENİ ARABA ALMAK NE DEMEK?
Arabalar, statü sembolü olarak görülür ve yalnız bir ulaşım aracı değildir. Birçok kişi için araba aldığı gün çok önemlidir. Rüyalarda görülen arabalarında sembol olarak büyük önemi var.

Rüyada görülen araba genel olarak kişinin sağlık durumu ile alakalı olarak yorumlanır. Rüyada görülen araba yeni ise kişi sağlık olarak iyi durumdadır. Araba kötü bir durumda ya da eskimiş ise kişi sağlık dikkat etmeli ve kendine iyi bakmalıdır şeklinden yorumlanır.

Rüyalarda görülen arabaların farklı şartlarda karar verme yeteneğimizi ve kontrol düzeyimizi de sembolize eder.

Araba sürdüğünü gören kişi, neyi yapması gerektiğini ve belirli bir hedef doğrultusunda kendi kararının kendi verecekleri şeklinde yorumlanır. Bu rüyayı gören kişilerin aynı zaman baskı ve lider kişilikleri olduğu söylenir.

Arabasını başka birinin sürüdüğünü rüyada gören kişi ise, hayatlarındaki önemli kararları verme anında başka birinden yardım alarak o kişinin dediği yapacak şeklinde yorumlanır. Aynı zamanda böyle kişilerin hayatlarında ki kararların başka kişiler tarafından alındığı ve içe kapanık kişilikleri olduğu söylenir.
Rüyada eski araba almak, savunmasızlığa ve güvensizliğe yorumlanır. Kişinin hayatının dengesizleşeceğine işarettir.

Rüyada yeni araba aldığını görmek, hayata dair yeni yaklaşımlar içine girecek ve yeni başlangıçlar yapacak anlamına gelir.

Rüyada yeni araba ile kaza yaptığını görmek bir uyarı şeklini taşır. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini ve kötü sonuçlar çıkacak kararlardan uzak durmanız şeklinde ifade edilir.

Arabasının rüyada çalındığını gören insan, bilinçaltı ile alakalı olarak korkulan bir şeyin rüyada görülmesidir. Aynı zaman da bu insan hayatında serbest olmak isterken bir türlü istediği özgürlüğe ulaşamadığı anlamını taşır.

Rüyada arabanın arka koltuğunda yolculuk ettiğini gören kişi, hayatındaki kararları kendi vermek isterken başkalarının buna engel olduğuna işarettir.

Rüyada beyaz araba aldığının gören insan, uğradığı iftiralar ve haksızlıklar sebebiyle düştüğünüz kötü durumdan kurtulabileceğiniz anlamına gelir.