Yalova'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde  yer alan bilgiye göre, saat 05.36'da merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4,1  büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenenen depremin  Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildiği öğrenildi.

Yalova’daki deprem İstanbul’da hissedildi  

Merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 4.1 şiddetinde meydana gelen deprem İstanbul’da da hissedildi.  

Depremi hisseden bir vatandaş, “ Yatıyordum ev bir anda sallandı. Hemen eşime söyledim. Oda öyle bir şey olmadığını söyledi. Yani resmen sallandık. Deprem 2 yada 3 saniye sürdü” dedi.

Yalova Valisinden deprem açıklaması: Can ve Mal Kaybı yok  

Yalova’nın Çınarcık ilçesi merkez üslü meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Yalova Valisi Muammer Erol’da bir açıklama yaparak her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını dile getirdi.  

Yalova bugün sabah 05.36’da merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan bir depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı sonrasında ilk resmi açıklama Yalova Valisi Muammer Erol’dan geldi. Erol yaptığı açıklamada, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde  meydana gelen  Deprem dolayısı ile acil çağrı merkezimize, Emniyet ve Jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir” dedi.