Antalya'da 22 yaşındaki kız arkadaşı Hüsne Aslan'ın üzerinden kullandığı otomobille geçerek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle daha önce 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Şahin Koçar, tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, taraf avukatları da hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına davaya katılması için tebligat çıkartılmaması nedeniyle dosyanın Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce bozulduğu ve bu nedenle yargılamanın yeniden yapıldığı belirtildi.

Söz verilen sanık Şahin Koçar, olayı daha önce bütün gerçekliğiyle anlattığını savunarak suçsuz olduğunu öne sürdü. Yaklaşık 46 aydır cezaevinde olduğunu belirten sanık, tahliyesini talep etti. Sanığın avukatı da Koçar'ın "olası kasıtla öldürme" suçundan değil,  "taksirle ölüme sebebiyet"ten yeniden yargılanması gerektiğini ileri sürdü.  Avukat, olay yerinde uygulamalı keşif yapılmasını istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma ertelendi.

Antalya'da Şahin Koçar, evine gitmeyi reddeden 22 yaşındaki Hüsne Aslan'ı önce araç içinde darp etmiş, ardından saçlarından tutup araçla 20 metre sürüklemişti. Zanlı daha sonra araçtan ittiği genç kızın otomobille üzerinden geçmişti. Hastaneye kaldırılan genç kız yaşamını yitirmişti. Olay yanında ablasının yanında olan Cennet Aslan "Bizi eve bırakmak için ikna etti ve arabaya bindik. Sigara almak için markette durmuştuk. Bu sırada kendi evine götürmek istediğini söyledi. Biz gitmek istemediğimizi söyleyince ablamı çok kötü şekilde dövmeye başladı. Ben kendimi dışarı attım. Ablamı kurtarmaları için etrafa bağırdım, ama kimse yardım etmedi. O pislik bu sırada hala ablama vuruyordu. Ablam araçtan çıkmak için ayaklarını dışarı çıkardı. Bu sırada saçlarından tuttu ve son gaz sürükledi. Sonra ablamı dışarı attı, kapıyı kapatıp bastı gitti. Bu nasıl bir vicdandır Bütün erkekler böyle mi olacak?" demişti.