AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı  harekatlarıyla terör örgütlerinden temizlenen Suriye’nin kuzeyi, iç savaştan  kaçan milyonlarca kişiye ev sahipliği yapıyor.

Şam’dan, Halep’ten Hama’dan ve Suriye’nin dört bir tarafından güvenli  bölgeye gelen Suriyeliler, çadırlarda ya da yıkılmaya yüz tutan evlerde zor  şartlar altında hayat mücadelesi veriyor.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ayakta kalan  bölgedeki halka, bu kez İstanbul'un Beyoğlu ve Başakşehir ilçelerinde yardıma  muhtaç pek çok kişinin kapısına zarf bırakan ve mahalle sakinlerinin 'Hızır'  adını verdiği hayırsever destek verdi.

Azez, Çobanbey ve Afrin’de zor şartlar altında yaşayan yüzlerce  ailenin kapısına, içinde bir miktar para bulunan zarflar bırakıldı.

Genellikle yetim, kimsesiz ve savaş gazisi bulunan ailelere bırakılan  zarfları gören Suriyeliler, şaşkınlıklarını ve mutluluklarını gizleyemedi.

BÖLGE HALKINDAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Evinin önüne zarf bırakılan Suriyelilerden Afrin'in Kastel Cindo  köyünde yaşayan 85 yaşındaki Hatice Cindo, yaptığı açıklamada, geçen yıl eşinin  vefat ettiğini söyledi.

Yalnız yaşadığını anlatan Cindo, "Bu bölgede yıllardır acı çekiyoruz.  Kimsemiz yok. Yardımı yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

Azez’de zeytin ağaçları altındaki çadırlarda yaşayan Suriyelilerden  Mahmut Abdullah da zarfın kim tarafından bırakıldığının bilinmediğini belirterek,  şunları söyledi:

"İsmini bilmediğimiz bu hayırseverden Allah razı olsun. Burada  hepimizin kayıpları var. Evsiz, barksız kaldık. Kimsesiz de kaldığımızı  düşünüyorduk ama Türkiye hayırseverler bize kimsesiz olmadığımızı gösterdi. Tüm  Türkiye’deki kardeşlerimize teşekkür ediyoruz."

İstanbul'un Beyoğlu ve Başakşehir ilçelerindeki bazı mahallelerdeki  ihtiyaç sahiplerinin evlerinin önüne siyah takım elbiseli kişilerce içerisinde  para bulunan zarf bırakılmış, vatandaşlar hayırsever kişiyi "Hızır" diye  nitelendirmişti.