Teknolojinin yaygınlaşması ve motorlu ulaşım araçlarının çoğalmasına rağmen, yeni düzene bir türlü alışamadığını belirten ve Aydın Karpuzlu'da yaşayan 81 yaşındaki Ali Korkmaz dede, eşi Ayşe Korkmaz ile birlikte doğal yaşamdan hiç vazgeçmediklerini söyledi.

81 yaşında olduğunu ve bu saatten sonra yeni bir hayat düzenine de geçmek istemediğini belirten Ali Dede, eli ayağı tuttuğu sürece eşeği ile daha doğal bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirterek ''Eskiden araziye de çarşı pazara da eşeklerle gidilirdi. Önce velesbitler yaygınlaştı, sonra motorlu bisikletler. Şimdi herkesin altında araba var. Ben düzenimi hiç bozmadım. Zamandan kaybettim ama sağlığımdan kazandım. 81 yaşındayım. Halen ulaşım ve taşıma işlerini eşeğimle yapıyorum. Alıştığım için bu hayattan vazgeçemiyorum'' dedi.


''İlk kez görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor''
Her hafta Kırsal Koğuk Mahallesi’nden Karpuzlu’da kurulan semt pazarına eşeğinin semerine arttığı heybe ile gelen 81 yaşındaki Ali Korkmaz’ı ilk defa görenler birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bölgede yaşayan insanlar duruma alışık olsa da yeni nesil ve ilçeye dışardan gelenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.