Birol K., 7 Nisan'a kadar olan uzaklaştırma kararına rağmen eski eşi Esma Polat'ın Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Barış Mahallesi'ndeki evine gitti.

Birol K. ile Esma Polat ve Ekin K. arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, KIZINI YARALADI, İNTİHARA KALKIŞTI

Tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüşürken Birol K., yanında getirdiği tabancayla eski eşi Esma Polat'ı vurarak, öldürdü. Annesini kanlar içerisinde gördükten sonra evlerinin balkonuna çıkan 12 yaşındaki Ekin K., "Yetişin, babam annemi öldürüyor." çığlıkları attı.

Bunun üzerine çevredekiler, durumu polis ve 112 Acil Servis ekibine bildirirken, cani baba, yardım isteyen kızı Ekin K.'yi de tabancayla ateş ederek ağır yaraladı. Birol K., aynı silahla kendisini de vurdu.

KATİL ZANLISI BABA VE KIZI HASTANEDE KURTARILAMADI

Silah seslerini duyan komşuların ihbarıyla eve, sağlık ve polis ekipleri geldi. İçeri giren ekipler; Esma Polat'ın cansız bedeniyle karşılaşırken, ağır yaralı olduğunu belirlediği baba ve kızını ambulanslarla özel hastaneye kaldırdı. İntihar girişiminde bulunan Birol K. ile kızı Ekin K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

OLAYIN ŞAHİDİ 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK

Çorum'da yaşayan çiftin yaklaşık dört yıl önce ayrıldığı, Esma Polat'ın kendisini sürekli rahatsız eden eski eşinden uzaklaşmak amacıyla yaklaşık beş ay önce Antalya'ya geldiği öğrenildi.

Evden uzaklaştırma kararı bulunan Birol K.'nin, çocuklarını görmek için otomobille Çorum'dan kente geldiği, tartışmanın bu nedenle çıktığı bildirildi. Olay sırasında evde bulunan 5 yaşındaki çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

"TIRMANIP KURTARABİLİRDİK"

Olayın görgü tanıklarından inşaat işçisi İlhami İtmiş, Ekin Köse'nin kızın balkona çıkıp yardım istediğini belirterek, "Sonra içeriye girdi. İçeriye girmeseydi balkona tırmanıp onu kurtarabilirdik. Çok üzgünüm." dedi.