İstanbul Pendik'te burun tıkanıklığı şikayetiyle gittiği bir özel hastanede ameliyat olan Erol Beşbaş (55) operasyon sonrasında sağ gözü görme yetisini kaybetti. 4 yıldır hukuk mücadalesi veren Beşbaş, "Doktorun cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Soruşturma kapsamında alınan Adli Tıp Kurumu Raporu'nda, "Doktor H.K'nin eylemlerinin tıp kurallarına uygun olmadığı ve olayın meydana gelmesinde kusurlu olduğunun anlaşıldığı" belirtildi.

Savcılık doktor hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Ceza davası sürerken, hastane ve doktora yönelik açılan tazminat davasında ise Beşbaş'a ödenmesi gereken tazminat tutarı 125 bin lira olarak hesaplandı. Beşbaş "Burun etini alırken gözümü tahrip etmiş. Çalışıyordum. İşsiz kaldım. Mağdur oldum" dedi.

LEYLA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul'daki özel bir üniversitenin acil tıp teknisyenliği bölümü 1'inci sınıfında öğrenim gören Leyla Sönmez (24), tatil için gittiği memleketi Adana'daki özel bir hastanede, 29 Ocak'ta burun estetiği ameliyatı oldu.

Ameliyattan 3 gün sonra fenalaşan Leyla, kan kusmaya ve karın ağrısı çekmeye başladı. İddiaya göre hastane görevlilerinin "Kızınız naz yapıyor. Yakında taburcu edeceğiz" sözleri üzerine aile kızlarının iyileşmesini bekledi. Fakat durumu kötüleşen Leyla hayatını kaybetti.