İstanbul’da oturan Gökhan Güleç arkadaşlarıyla, hafta sonu tatili için günübirlik Tekirdağ’ın Kumbağ sahiline geldi. Burada denize giren Güleç, kısa bir süre sonra hareketsiz bir şekilde bulundu. 

Çevredekiler 112 sağlık ekiplerine haber verirken, Güleç’i denizden çıkardı. Güleç’e ilk müdahalesini yapan sağlık ekipleri ambulansa alarak Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktı. Bu sırada Güleç’in kalbinin durduğunu fark eden ambulans ve acil bakım teknikeri Ali Kemal Tamer 15 kilometrelik yol boyunca kalp masajını bırakmadı. 

Tamer, hastane aciline geldiğinde ise kalp masajına sedye üzerine çıkarak devam etti. Tamer yaşanan olayı şöyle anlattı: Önce araç sürücüsü arkadaşımız Erkan Ağaç kalp masajına başladı. Daha sonra kalp masajına ben geçtim ve hastayı olay yeri kalabalık olduğu için daha güvenli olması açısından ambulansa alarak hastaneye sevk etme kararı aldık. Ben ambulansın seyir esnasında da pozisyonumu alarak kalp masajına ara vermeden devam ettim. Hastaneye sevkimiz yaklaşık 15-20 dakika sürdü.

Kaynak: Vatan