Süper Lig’in 34.hafta ve son maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk edecek. Süper Lig’in 33. haftasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’a deplasmanda yenilerek ligde kalma umutlarını azaltan Yeni Malatyaspor, son hafta maçında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaşacak.

Kritik Mücadele de Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Futbol Kulübü Maçı 25 Temmuz Cumartesi günü saat 21:00'de başlayacak olan maçı hakemi Arda Kardeşler yönetecek.

Karşılama Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanacak ve beIN Sports MAX 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ligde 32 puanla 16. sırada yer alan Yeni Malatyaspor, sezon biterken Süper Lig'de kalabilmek için sahaya çıkıyor. Yeni Malatyaspor ikili averajda Denizlispor ve Kayserispor’un üstünde, Rizespor’un ise altında yer alıyor.

Konuk ekip ise 43 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor. Salgın nedeniyle lige verilen ara sonrası çıktığı müsabakalardaki performansıyla dikkati çeken ve 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan kırmızı-siyahlılar, Malatya deplasmanından da galibiyetle dönmeyi hedefliyor.

İki ekip arasında sezonun ilk yarısında oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlanmıştı.

Yeni Malatyaspor’un ligde kalabilmesi için sadece Gaziantep karşısında galip gelmesi yetmeyecek. Malatya temsilcisi rakibini yenip, Denizlispor’un yenilmesini, Kayserispor’un puan kaybetmesini, Çaykur Rizespor’un da Fenerbahçe deplasmanından puan çıkarmasını bekleyecek.

Sarı-kırmızılılar, geçen haftalarda kümede kalma adına eline geçen fırsatları rakiplerine vermişti. Tarihinde ilk kez yükseldiği Süper Lig’de geride kalan 3 sezonda önemli başarılara imza atan Yeni Malatyaspor, Türkiye'yi Avrupa arenasında temsil etmişti.

Ev sahibinde sarı kart cezalısı olan Robin Yalçın bu maçta görev alamayacak. Eren Tozlu'nun ise sakatlığı bulunuyor.

Gaziantep temsilcisinde, Yeni Malatyaspor maçı öncesi önemli eksiklikler bulunuyor. Teknik direktör Marius Sumudica'nın kart cezası nedeniyle görev alamayacağı karşılaşmada, takımın önemli oyuncularından Oğuz Ceylan cezalı olması, Kayode ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler

Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Hadebe, Hafez, Walter, Donald, Gökhan, Murat, Fofana, Umut

Gaziantep FK: Günay, Kana-Bıyık, Tosca, Djilobodji, Olkowski, Jefferson, Maxim, Sousa, Morais, Kenan, Muhammet