ilçe Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Karademir, Belediye Başkanı Osman Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kurt, AK Parti ilçe başkanı M.Ali Şen, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla ‘Demokrasi Nöbeti’ tutuldu.

FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ikinci yıldönümü münasebeti ile Türkoğlu Kent  Meydanı’nda düzenlenen ’Demokrasi nöbeti’,  saygı duruşu, istiklal marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından darbe girişimindeki o hain gecede milletimizin gösterdiği destansı kahramanlıklarla ilgili videolar Meydanlara kurulan ekranlardan sinevizyon ve slayt  gösterileri ile geç saatlere kadar izletildi.

Başta ilçedeki 15 Temmuz Şehidi olan Niyazi Ergüven olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında;

Şehitlerimiz kıyamete kadar artık unutulmayacak. Aileleri de onların bir emaneti. Hainler bu şehitlerimiz gazilerimiz ve o gece sokaklara inen milyonların sayesinde emellerine ulaşamadılar.

  Bizi hem içimizden vurmuşlar hem arkamızdan. Kendimizden saydığımız, kardeşimiz dediğimiz, bizimle beraber camiiler de namaz kılan, askere giden, mücadele veren insanları içimizde yetiştirmişler ve arkamızdan hep bu insanlar hançerlemiş. Geçmişte bu tarihi kitapları okuduğumuz zaman bunu görürüz. Tarih tekerrürden ibaret diyoruz, bu tekerrürlerden hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Beynimizi, aklımızı ne olur başkalarının, başka insanların, başka üyelerin emrine vermeyelim.

 Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven gerçekten liyakat sahibi insanlara güvenelim, onlarla hareket edelim. Çünkü; tarih tekerrürden ibarettir diyoruz ama FETÖ gibi alçak bir şebekenin yaptığı bu 15 Temmuz darbe girişimi ilerleyen yıllarda da başka şekilde tezahür edecektir. Bunun için uyanık olmamız lazım.

248 tane şehidimiz var. Bir parti çıkıyor diyor ki; ‘Kontrollü darbe girişimi bu’. Allah aşkına bir vatanını, milletini seven bir  Cumhurbaşkanı bir  Başkomutan 248 tane vatan evladını vermek ister mi?

Türkiye’miz her alanda olduğu gibi askeri alanda güçlü olması lazım. İnsanlarıyla, birlik beraberlikleriyle, kaynaşmalarıyla, birbirimizi desteklememiz lazım her zaman için. Mezhepsel olsun, ideolojik olsun, etnik olarak ayrımcılığa kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. 81 milyon insan vatanını devletini milletini bayrağını seven insanlar olmamız lazım bunun için mücadele vermemiz lazım. Çünkü; Türkiye’nin diğer ülkelerdeki mazlum insanlara da, mazlum insanlarında Türkiye‘ye ihtiyacı var. Bu vesileyle bu alçakça  FETÖ kalkışmasını yapan, alçak FETÖ’nun başında bulunan ve şuanda Amerika da bulunan FETÖ ele başının bir an evvel Türkiye’ye getirilip inşallah idam edilmesini ve bununla beraber olan insanlarında en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz. Diyerek konuştu.

Kahramanlar diyarı Kahramanmaraş’ta böyle bi günü idrak etmekten ötürü size mutluluklarımı iletiyorum diyerek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan ise konuşmasında;  Bizim hayata dair en büyük güvencemiz hala bu ülke için canını verebilecek kahramanlara sahip olmamızdır. Kahramanmaraş ve Türkoğlu bu konuda ülkemizde önde gelen diyarlardan biridir. Bizim sizden en büyük beklentimiz aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermemenizdir. Neden ve nasıl sorusunu herkese sormanızdır.  Çünkü ihanet edenler her zaman bizim aklımızı ve vicdanımızı kullandılar. Her zaman saf duygularımızı kullandılar buna karşı uyanık olmak zorundayız unutursak her ihanet tekrarlanır. E muhtıra ile denediler olmadı,  Geziyle denediler olmadı bunların hepsini unuttuk. En son 15 Temmuz ile denediler ne diyordu rahmetli Aliye Izzetbegoviç ben soykırımı affetmenizden değil, soykırımı unutmanızdan korkuyorum. Bizlerde bu ihaneti asla unutmayacağız ve unutturmayacağız,  diyerek konuştu.

Program, Türkoğlu Belediyesinin ikramları, vatandaşlarla birlikte tekbirler ve sloganlarla Demokrasi yürüyüşü sonrasında ise yapılan dualarla gece geç saatlerde sona erdi.