Kurban Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda düzenlenen törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanı Ümit Karademir'in yanı sıra kurum amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Türkoğlu’na gelerek ilçe halkının bayramını kutlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Öçal'a ilgi yoğun oldu.

Bayramlaşma törenin ardından siyasiler ve vatandaşlarla birlikte Türkoğlu Kent Meydanında bulunan Millet Kıraathanesi'nde sohbet ettiler.

Burada Kanal Maraş mikrofonlarına açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal şunları söyledi:

"BURALAR ÖNCEDEN HEP KOKUYORDU"
Büyük bir şehirleşme hamlesi görüyoruz, büyük bir yatırım hamlesi var. Buda gerek hükümetimizin izlediği politikalar gerekse belediye başkanımızın burada yürüttüğü çalışmalar buna aşikar bir şekilde ortaya koymakta. Türkoğlu zaten stratejik bir konumda ulaşım noktasında da baktığımızda stratejik bir konumda olması bunun karlı bir durum da. Sağolsun belediye başkanımız Devleti'nin verdiği imkanları kullanarak burada bir hamle başlatmış. Bizim çocukluğumuzda buralar harabe evlerdi. Buraların hep kokusu ve sivrisineği ile meşhurdu. Şu anda ıslah edilmiş bir çalışma. Orada ilçenin yüzünü gösterebilecek büyük yapı var. Şehrin medeniyetin yüzünü gösterebilecek, çalışmalar var. Bu takdirle kabul edilmesi gerekiyor. 

"TÜRKOĞLU'NA EĞİTİM HAMLESİ YAPACAĞIZ"
Şuanda metropol ilçeye yakışır bir adımlar atıldı. Bizlerde siyasiler olarak metropol ilçe noktasında olma noktasında elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Türkoğlu'na yatırımlara kaydırılması ve yatırım kaynaklarının bu tarafa kanalize edilmesi noktasında insiyatif alacağız. Türkoğlu'na özellikle eğitim hamlesi yapmak istiyoruz. Çünkü Türkoğlu'nun insanın zekidir. İmkan tanındığında gerekli kurumları gerekli yapılan imkan dahilinde oluşturulduğunda burada çok zeki insanların eğitim alanında, Türkiye'de söz ahibi olan bir neslin yetişeceğini inanıyoruz.

"TÜRKOĞLU'NU 1 NUMARA METROPOL İLÇE YAPACAĞIZ"
İyi bir neslin ihyası konusunda da bizden özellikle içinde burada insiyatif alıp 'Biz de varız diyoruz' ve Türkiye'de inşallah Türkoğlu'na iyi bir eğitim hamlesi yapacağız. Burada her taşın üstüne konulacak bir taş bu bizim gururumuzdur. Bu bizim daha doğrusu düşünce dünyamızı zenginleştirir, hayallerimizi süsler. Bu noktada dediğim gibi çok güzel yatırımlar yapıldı. Siyasiler olarak elimizden geleni yapıp el ele verip Türkoğlu'nu 1 numara metropol ilçe yapacağız"

Göreve geldiği günden bu yana ilçesini modern ve tarihi dokunuşlarla değiştiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise İlçeye yapılan ve yapılacak yatırımları değerlenirdi

Başkan Okumuş konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Milletvekilimizin Türkoğlu ile ilgili güzel müşadelerini gördük kendisine teşekkür ediyoruz. Tabi Türkoğlu olması hasebiyle bundan sonra ki projeleride beraberde yürütecez. Güzel eserler ortaya çıkarttık, toplumun genelinin benimsediği harikulade Türkiye'de belkide ilçe belediyelerinin bu çapta bir projesi yok. Çok geri planlardan önümüzdeki süreçte bir numara olabilecek bir ilçe tasarlıyoruz, projelendiriyoruz, yapıyoruz ve bununda devamı gelecek. Burası boş bir arazi değildi önemli olması şundan burda yaşam alanları vardı ama çok kötüydü. İlk sloganımı bir her şehrin meydanı olduğu gibi Türkoğlu'na da bir meydan yapacağız ama buraların tamamında 90 tane iş yeri, kaymakam lojmanları, adliye lojmanları, belediye binası, hükümet konakları vardı. Bunların tamamı yıkıldı, kentsel dönüşüme uğradı ve böyle amatörce ilçe çapında bir meydandan ziyade en modern şehirlerinde tasarladığı bir meydan burda tasarladık. 44 mahalle bu 44'ün çoğunluğu kırsalda yaşıyor azınlığı Türkoğlu'nda yaşıyor geldikleri zaman oturacak mekanlar yoktu. Burda sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar oturacak mekanlar yaptık."