Türkoğlu Belediyesi Binicilik ve Okçuluk Eğitim tesislerinde düzenlenen İftar programına; Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Karademir, İlçe Emniyet Amir Vekili Erhan Karcı, Mehmet Dede, Mazlum Dede, mahalle muhtarları, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muharrem ayı özel iftar programında Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Muharrem ayı , İslam dininde kıymetli olduğu bildirilen dört aydan biridir.” “ Kerbela, yeryüzünün en temiz ve en saygın bölgesidir ve hiç şüphesiz orası cennet mekanlarındandır.” Öncelikle bu muharrem ayı akşamında sizleri selamlıyor, tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin hak katında kabul olmasını gönülden niyaz ediyorum. Muharrem, hicri takvimin ilk ayı olup 1 muharrem, hicri yılbaşıdır. Allah’ın ayı olarak bilinen muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.

Muharrem ayı her ne kadar oruç olarak algılansa da on ikinci günden sonra yapılan Aşure ile hem orucu hem de aşureyi birlikte anımsatır. Peygamber efendimiz(sav) ramazan-ı şeriften sonra oruç tutmak istersen muharrem ayında oruç tut. Çünkü o Allah’ın ayıdır. Ondan öyle bir gün vardır ki Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etti. Yine o günde nice kavimlerin de tevbesini kabul edecektir.” Dedi.

Mehmet Dede ise ; “Matem oruçlarımızı tutarak nefsimizi mühürledik. Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’e bir gün vahiy gelir, haftalarca ağlar, torunları farkına varır. Dede niçin ağlıyorsun, her zaman gülerdin bize, ama tabi peygambere vahiy gelmiş, torunlara da ilham gelmiş, o çocuklarda farkındalar, peygamberimizde farkında. Bizim alnımızda ne yazılıysa o olur işte.

Buradan da Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a bizi bir araya getirdiği için, şunu söylemek istiyorum bunun sevabı sevgidir, diyerek kendilerine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Mazlum Dede ise; “İmam Hüseyin, evlatları ve yakınları şahadet şerbetini içtiler. Yine yüz bin kere hep beraber Yezid’e lanet edelim.Muharrem ayında Adem aleyhisselamın duası kabul oldu, Nuh aleyhisselamın duası kabul oldu, İbrahim aleyhisselamın Nemrut’un o ateşin elinden kurtulması yine muharrem ayında olmuştur, Musa aleyhisselamın firavun’un elinden kurtulması yine muharrem ayında olmuştur, daha çok sayacak sebepler var peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti bile muharrem ayında olmuştur.”şeklinde konuştu.