Türkoğlu İlçe Kaymakamlığı ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 'Mutluluğunuz Kim Vurduya Gitmesin, Düğün Evi Cenaze Evi Olmasın' adlı proje kapsamında, ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri ve Türkoğlu Belediyesi personelleri ilçedeki düğünleri ziyaret etti.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğünlerde silahla ateş edilmesine 'dur' demek için düğün sahiplerine uyarılarda bulunurken, Belediye ekipleri ise düğünlerde uyarıcı pankartlar ve broşürler dağıttı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş düğün ve eğlencelerde bazı vatandaşların sonunun nereye gittiğini düşünmeden hareket ettiğini ifade ederek, "Amacımız en güzel gününüz acıya dönmesin, yuvalar sönmesin. Yaz mevsiminin gelmesiyle artması muhtemel düğün, nişan gibi kutlamalarda silah atılması tehlikeye düşürülmesi, maganda kurşunu ile ölüm olaylarının artması, Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmak projemizin temel hedefidir. Projemiz ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerini huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sevincimizi havaya ateş ederek değil, örf adetimiz olan halaylar çekerek kutlayalım" dedi.