Türkoğlu ilçesinin, daha önceden bozuk, kötü ve dar durumda olan 3.Çevre yolu genişletme çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt kaplama yapılıp trafiğe açıldı.

“Halk dili ile nahır yolu olarak bilinen 3. çevre yolu, şimdiki hali ile 20-25 metre genişliğinde daha ferah ve Türkoğlu trafiğini en güzel şekilde rahatlatarak ilçe halkının hizmetine sunuldu.  Türkoğlu ilçemizi Adana yoluna bağlayan çevre yolu, aynı zamanda Fizik Tedavi Hastanesinin güzergâh yolu olan, en çok 112 ekiplerimizin kullandığı yol vatandaşların hizmetine sunuldu.  
      
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş çalışmaları yerinde inceleyerek şunları belirtti; Türkoğlu ilçemizi güzelleştirmek için, elimizden geleni yapıyoruz. Türkoğlu’muzda iki tane giriş ana yolumuz varken bugün üçüncü giriş çevre yolunu yapıyoruz. Yaklaşık 1 km ve 20 m genişliğinde içerisinde bisiklet yolu, yürüyüş alanları ve iki taraflı aydınlatmanın olduğu bir yola kavuşuyor. Yol çalışmalarımıza Türkoğlu Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte hız kesmeden devam ediyoruz.
 
‘İlçede Asfaltsız, Parkesiz Yol Kalmayacak’  
Başkan ‘Okumuş’; Özellikle, bu yaz sonuna kadar Türkoğlu merkezde parkesiz ve asfaltsız yer kalmayacak, bunun müjdesini vereyim. Aynı zamanda Türkoğlu’muza bağlı 44 mahallemizdeki grup yollarının tamamında şuanda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından çalışma var. 44 mahallemiz içerisinde 8 ekip hızlı bir şekilde dönüşümlü olarak mahallelerimizi bitirmekte daha önce 3 milyonluk ihalemiz vardı, geçen yıl bitti. Şuanda 3 milyonluk daha ihale yaptık. Çalışmalar mahallelerde devam ediyor. Seçildiğimizden bu güne kadar Kılılı kum ocağımızda seri üretime geçen parke fabrikamızda iki vardiya aralıksız devam etmekte.
   
‘Türkoğlu’muzda Hizmetler Devam Ediyor’
Başkan Okumuş konuşmalarına şu sözlerle devam etti; Türkoğlu modern bir ilçe olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlemekte, gerek sanayisiyle, gerek lojistik merkeziyle, gerek 5000 kişilik cezaeviyle, yaklaşık 1500- 2000 öğrencinin eğitim aldığı üniversitesiyle, Aqua parklı yüzme havuzuyla, parklarıyla, düğün salonlarıyla modern bir ilçe olma yolunda hızlı bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Kılılı tarafındaki ıslah organize sanayi ve Ceceli altındaki Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte istihdama da, üretime de büyük bir katkı sağlamaktadır. Ben bu vesile ile bizlerde emeğini esirgemeyen, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Beraber yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Türkoğlu’nda inşallah önümüzdeki kışa kadar hiçbir sıkıntı kalmayacak bütün vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum." diyerek konuştu.