Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonunda konferans verdi.

Türkoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hatipoğlu'nun verdiği konferansta Türkoğlulu vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Türkoğluların yoğun ilgi gösterdiği konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını Türkoğlu Belediye Osman Okumuş yaptı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu yakından görmek isteyen vatandaşlar, salonu doldurdu. Ayakta kalan vatandaşlar da programı sahnede oturarak takip etti. 

Hatipoğlu, sohbetinde, İslam dininin hoşgörüsüne, İslamiyetin kız çocuklarına bakışına ve merhamet konularına değinerek, salonda duygusal anlar yaşattı.Konferans Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

Kanal Maraş mikrofonlarına konuşan Nihat Hatipoğlu Türkoğlu'na ilk kez geldiğini belirterek, "Bu konferansı düzenleyen ve beni sizlerle buluşturan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Hatipoğlu ayrıca vatandaşın yoğun ilgisinden oldukça memnun kaldığını belirtti.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, "Güzel bir marka ismi Türkoğlu'na kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Türkiye'de dinimizi anlatma konusunda en önemli şahsiyetli kişilerden biri. Türkoğlu'muzda Kahramanmaraş'ın yükselen ilçelerden birtanesi. Şehircilik yapıyoruz ama ruhsuz bir şehircilik yapıyoruz. Bu tür organizatörlerle şehrimize ruh katıyoruz. Bu organizasyonlarımız önümüzdeki aylar ve yıllarda da devam edecektir. Ben ayrıca sizlere teşekkür ediyorum" dedi.