İlçenin en büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Han cami, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve kent protokolü tarafından açıldı. Kuran tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan  Görmez, şehrin güzel olmasının herkese yansıdığını belirtti. 

“Ramazan'ın rahmet ikliminde iman ve edep şehri kültür ve medeniyet şehri Kahramanmaraş’ımızda, Türkoğlu'nda kadir gecesi arifesinde, bayramdan önce bir cuma günü böyle muhteşem bir mabedin açılışında bir araya getiren Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun” diyen Görmez şöyle konuştu: 

“Yolunu kaybeden İnsanlar kıyamet sabahına kadar, kılavuz olacak rehber olacak efendimiz sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa başta olmak üzere bütün peygamberlere Salat ve selam olsun. Bir şehir güzel olunca her şey güzel oluyor. Kaymakamı da güzel oluyor, Valisi de güzel oluyor, müftüsü de güzel oluyor. Genç kaymakamımız bir müddet önce beni bizzat makamında ziyaret ederek, Fatih Sultan Mehmet Han camisini bizzat benim açmamı istedi. Yeter ki siz bu güzel şehirlerde, bu güzel muhabbetleri böyle öncülük yapın. Biz, Diyanet İşleri teşkilatı olarak daima emrinizde ve hizmetinizdeyiz. Bu halkın hizmetindeyiz. Artık Diyanet İşleri Teşkilatı sadece Maraş'a Türkoğlu'na Cami yapmıyor. Tüm Dünya’da cami yapıyor”

"DİYANET AMCA İZİN VERDİ"
"Camilerde tüm insanlarla birlikte çocuklarla da Allah'ın evinde buluşmalıyız. Bu ramazanda çok üzücü bir tartışma yaşadık. Çocuk ve cami ilişkisiyle ilgili. O tartışmalar bizlere yakışmaz. Yer yüzünün en masum insanları mabetler ve camilerdir. Yeryüzünün en masum varlıkları ise çocuklardır. Masum çocuklar kadar kimse mabetlerde yakışmaz. Artık birisi camide çocukları yüksek sesle azarladığı zaman çocuklar onlara şöyle cevap veriyorlar.

Diyanet amca bize izin verdi.' Evet çocuklar Diyanet amca size izin verdi. Millet olarak, teşkilat olarak bir çocuğu camide gördüğümüz zaman kalbimizde huzur doluyor. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin ismini bu camiye vermişsiniz. Cenabı Allah, rahmet eylesin. 'Siz saf tutarken çocuk sesleri duymuyorsanız geleceğinizden endişe duyun' diyor. Elbette caminin adabı vardır ama bu çocuklarımız, adabı o camide öğrenecekler. Çocuk camiyle buluştuğu zaman, cami çocukla buluştuğu zaman geleceğimizden emin oluruz. Bu yüzden çocuklar size kim ne derse desin bu sözü söylemeye devam edin."

MANEVİ DESTEK OLMASIYDI BİTİREMEZDİK
Türkoğlu kaymakamı Serdar Kartal ise şöyle konuştu;

 “Fatih Sultan Mehmet Han Cami'nin yapımı için Sayın valimiz ve diğer il yöneticilerimiz ile görüştüğümüzde burayı bu aşamaya getirmişsiniz en kısa zamanda biz de gereken desteği vereceğiz diye manevi destekleriniz olmasaydı bugün bu aşamada olamazdık. Bu cami bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ve buraya teşriflerinizi dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Camimizin yapımı iki sene gibi kısa bir zamanda sürdü. İlçemizin büyüklüğüne göre, büyük bir cami. Burada bir çok emeği geçen insanların hepsine teşekkür ederim” 

Konuşmaların ardından açılışı yapılan cami Mehmet Görmez ve kent protokolü tarafından gezildi. Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Osman Okumuş, Görmez’e hat işlemeli tablo hediye etti. Görmez, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen çocukları ise geri çevirmedi.