Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesine tayini çıkan Kaymakam Serdar Kartal için Türkoğlu’nda veda yemeği düzenlendi. İzmir Beydağ, Kahramanmaraş'ın Nurhak ve Amasya Gümüşhacıköy Kaymakamlığı görevlerini yapan Kartal, Türkoğlu’na 4 yıl önce atanmıştı. Türkoğlu Binicilik ve Atçılık çiftliğinde düzenlenen veda yemeğine, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, şehit aileleri ve ilçe halkı katıldı. Burada bir açıklama yapan Kaymakam Serdar Kartal, Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve dünyada nerede yardım isteyen bir millet olduğu zaman ilk önce Türk milletinin yardım eli uzattığını söyledi. Türkoğlu’nda Belediye Başkanı Osman Okumuş ile çok işler yaptığını, ilçe halkı ile gönül köprüsü kurduğunu belirten Kartal, İlahiyat Fakültesi ve büyük projeleri ilçeye kazandıklarını belirtti.

KİMSENİN ELİNE BIRAKMAYACAĞIZ

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, çocuklarımızın aslı kimsenin eline bırakmayacaklarını, bıraktığımız zaman ülkeyi birileri için yıkıma kadar götürdüklerini belirterek: “Çocuklarımızı hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Birilerinin eline bıraktığımız zaman CIA ve Mossad’ın köleleri haline geldiğini, kendi memleketinde hükümetini nasıl devirmeye çalıştıklarını, memleketin devletin en uç yerlerine kadar nasıl sızdıklarını, CIA adına Mossad adına Amerikan ve İsrail lobileri adına bunları çok güzel gördük. Bizim memleketimiz boş bir memleket değil. Boşa bırakılacak bir memleket de değil. Kendi kaderine terk edilecek bir memleket hiç değil. Tabi bu kaderi hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Allah bizleri buralara boşa getirmedi. Allah, dedelerimiz vasıtasıyla bu İslam’ın bayraktarlığını bize yaptırmış, inşallah bizlere de çocuklarımıza da yaptıracak. Bugün dünyanın en ufak bir yerinde sıkıntı olsa, bizim milletimize başvuruluyor. Bugün sadece Türkoğlu’ndan değil, Türkiye’nin her köşesinden Arakan’a, Somali’ye, Kosova’ya, Bosna Hersek’e yardımlar gidiyor. Nerede bir sıkıntı varsa oraya Türkiye ve Türk milleti yardım ediyor. Siz çok büyük bir milletin evlatlarısınız” dedi

HEP BİRLİKTE ÇALIŞTIK

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kaymakam Serdar Kartal ile hep birlikte çalıştıklarını kendisini kardeşi gibi gördüğüne değinerek şöyle konuştu: “Çok önemli bir gün benim için. Söz konusunda, icraat konusunda yaptığımız bütün işlerin faaliyetlerin temelinde beraber çalışmanın bir örneği var. 4 yıllık süreç içerisinde çok sevdiğim, kardeşim kadar değerli sayın kaymakamımdan ayrılmak zor. Kaymakam Serdar Kartal, ilçemizdeki vatandaşlarımız ile ilgili gönül köprüsü kurar. Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığa tayini çıktı. Oradaki kaymakamlık ve belediye başkanlığında kendisine başarılar diliyorum. Türkoğlu’nun ismi Kahramanmaraş ve bölgede duyuluyorsa bu Kaymakam Serdar Kartal, belediyemiz ve mesai arkadaşlarımızın birlikte huzur içinde çalışmanın sonucu olarak düşünüyorum. İlçemiz, son 3-4 yılda Kahramanmaraş’ın en çok konuşulan en çok iş yapılan, faaliyet gösteren, sosyal sorumluluk projelerini yapan somut projeler gerçekleştiren bir ilçe oldu” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Serdar Kartal’a çeşitli hediyeler verildi.