Türkoğlu ilçesinde altyapı çalışmalarının bittiğini ve üstyapı çalışmaların ise aralıksız sürdüğünü belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2019 yılında yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili açıklamasında, “Belediye olarak 2019 yılında yapılacak Yerel seçimlere hazırız. Birlik ve beraberlik içinde ilçemizde partimizin oylarını arttırarak seçimlerden başarı ile çıkmak istiyoruz. Belediye olarak daha çok çalışıp başarılı sonuçlara imza atacağız. Amacımız Türkoğlu'nu 3'üncü Metropol ilçe yapmak" dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2019'da yapılacak Yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

"ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ BİTTİ"
Başkan Okumuş, "Yerel seçimleri biz ilkesel olarak benim 3'üncü dönemim, son bir seneye sığdırmıyorum. Seçimi kazandığım günden itibaren beş yıl sonraki seçime göre çalışıyoruz. Bundan dolayı da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Altyapı yatırımları zaten birçok yerde bitti. Şu an ağırlıklı olarak üstyapı ile ilgili çalışmalarda bulunuyoruz. İlçemizde bulunan 44 mahallede ağırlıklı olarak yol çalışmaları, park çalışmaları ve halı saha spor tesisleri alanında çalışmalar son aşamada. Bu 5'inci senemiz. 5'inci sene de her mahallede %5 veya 10 civarında yollarımız kaldı. İhalelerimizi yaptık. Belediyemizin kilit parke fabrikasında günlük 1600 metrekare parke üretiyor. O yollarıda bu sene bitireceğiz" diye konuştu.

Türkoğlu, Adana yolu üzerinde Kahramanmaraş'a yakın olduğundan dolayı bir rüzgar yakaladığını ifade eden Başkan Okumuş, "Burada Belediye Başkanlığımızın ve ekibimizinde etkisi var. Gerek rantsal olarak arsalarda vatandaşlarımızın para kazanması yönünden, gerek şehirleşme yönünden gerekse bir memur ve işçilerimizin buraya yerleşmesi konusunda bir cazibe alanı" ifadelerini kullandı. 

"AMACIMIZ TÜRKOĞLUNU 3'NCÜ METREPOL İLÇE YAPMAK"
Türkoğlu ilçesini Kahramanmaraş'ın 3'ncü Metrepol ilçe yapmak olduğunu söyleyen Başkan Okumuş, "Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bugünden başlamak kaydıyla 7-8 bin kişilik istihdam sağlayacak tesisler ve yatırımlar ilçemize geldi. Bunların bir kısmı bitti, bir ise kısmı birkaç ay içerisinde bitecek.  Amacımız Türkoğlu'nun Kahramanmaraş'a, her zaman söylediğimiz gibi 3'üncü Metropol ilçe yapmak. Kahramanmaraş'a entegre etmek ve burayı bir Adana yolu üzerinde cazibe merkezi haline getirmek. Organize Sanayi'deki 28 fabrika ve Kılılı'daki 51 fabrika ile beraber daha çok iş yerinin ve fabrikanın yapılmasını sağlamak. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyemiz ile birlikte çalıştığımız 8-10 bin dönüm alan üzerinde Türkiye'nin belki de en büyük Gıda Organize Sanayi Bölgelerinin birine çalışıyoruz şu anda kısa zamanda da sonuçlandıracağız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKOĞLU BÜYÜK YATIRIMLAR ALIYOR"
Türkiye'nin en büyük Lojistik Merkezinin açılışının yapıldığını vurgulayan Başkan Okumuş, "En kısa zamanda faaliyete geçecektir. Hastane, Türkoğlu Belediye Binası, Yakında açacağımız hükümet konağımız da birlikte ve TOKİ'nin yaptığı yaklaşık 250 konutla beraber Türkoğlu büyük yatırımlar alıyor" şeklinde konuştu.

"2019 YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ"
Türkoğlu Belediyesi 1960 yılında kuruldu ancak yıllar boyu biraz mahrum kalmış bir ilçe olduğunu belirten Başkan Okumuş sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu bize dezavantaj sağlarken, biz bunu avantaja dönüştürdük, büyükşehir yasası ile beraber ve pozitif diyalog ortamının sağlanması ile beraber. Elbetteki çalışmalarımız bu şekilde devam ederse belki de Kahramanmaraş'ın en güzel ilçesi haline gelecek. Çünkü, gerek iş adamlarımız, gerek turizmcilerimiz, yatırımcılarımız, gerekse de memur ve işçilerimizin şu anda en çok tercih ettiği ilçe konumunda. Bize düşen de bu yatırımların buraya yapılırken güzel bir şehir oluşturmak önümüzdeki 50-100 yüzyıla hitap edecek. Bu şehiri oluşturmak için de imar planını çalışmalarımız şu an profesyonel olarak devam ediyor. Altyapı çalışmalarımız da devam ediyor. Her zaman olduğu gibi Türkoğlu Belediyesi 2019 yerel seçimlerine hazır."

Başkan Okumuş konuşmanın sonunda ise "Kandiller bizim birlik beraberliğimizi sağlayan kaynaşmamızı sağlayan dini merasimlerimizden birtanesi. Kandil vesilesiyle Kahramanmaraş'taki bitün hemşehrilerimizin Miraç Kandilini kutluyorum" dedi.