Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü AAA, tarafından yılın en başarılı belediye başkanı seçilen Osman Okumuş, ilçesi için yeni çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Türkoğlu’na yeni bir kimlik kazandırmak için kolları sıvayan Okumuş, Selçuklu ve Osmanlı Motifleri ile süslemeye devam ediyor.Türkoğlu Belediye Binasının Selçuklu mimarisi ile yapan Okumuş, Osmanlı mimarisini yansıtan 2 bin kişilik bir camiyi hizmete açtı. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve  kent protokolünün katıldığı cami açılışında kanalmaras.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan’a özel açıklamalarda bulanan Okumuş, ilçesi için her şeyi yapacağını söyledi.

MİMARİSİ ÇOK FARKLI OLDU

İlçeye kimlik kazandırmak için çalıştıklarını belirten Okumuş şunları dile getirdi: 

“Tarihi günlerimizin bir tanesini yaşıyoruz. Türkoğlu olarak yaklaşık, 2 yıl önce inşaatına başladığımız bölgenin en güzel camilerinden bir tanesi olan Fatih Sultan Mehmet Han camimiz Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Türkoğlu’lu vatandaşlarımızın katılımı ile açtık. Amacımız buraya başlarken Türkoğlu'na şehircilik anlamında bundan sonraki yıllarda bir kimlik kazandırmak. Bu açıdan da bu projeye özen gösterdik. Projesi belediyemiz tarafından hazırlandı.

Bu aşamada da bitirildi. Gerek Fatih Sultan Mehmet Han Cami gerekse yanına beş dönüm alana yapacağımız Medine tren istasyonu modelindeki tarihi taş kaplamalı Abdulhamidhan kültür merkezi'nin yakında ihalesine çıkıyoruz. Yine geçen yıl açılışını yaptığımız Türkoğlu belediye binası Selçuklu motifli görünümündeydi. İbadet anlamında da bu kadar büyük bir camiye bir ibadethanemiz yoktu. Bölgenin buna ihtiyacı vardı. Bunun için de burayı yaptık. Türkoğlu’na hayırlı uğurlu olsun. Yaklaşık 2 bin kişilik bir cami. Büyük mezarlığının yanında, taziye evimizin yanında. kültür merkezimiz hemen önünde. Türkoğlu spor kompleksi dahil buraya bir külliye şeklinde yapacağız”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)