Kahramanmaraş’ın gündemini tutan ve Mustafa Karaaslan’ın sunduğu ‘Açık Masa’ Programının bu haftaki konuğu Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş oldu.

Türkoğlu Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Açık Masa Programında Mustafa Karaaslan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Okumuş, gündeme dair bir çok konuyu değerlendirdi.

"TÜRKOĞLU'NDA YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK"
Türkoğlun'da gelecek yıl bitmemiş ve yapılmamış yol kalmayacağını belirten Başkan Okumuş; "Bizim şuanda 1 kattrilyon eski parayla 200 trilyon üzerinden şuan Türkoğlu'nda yatırım var. Yani daha önce eski hükümetlerin 500 trilyon için İMF'nin önünde bekliyorlardı. Şuan sadece Türkoğlu 2 katını alıyor. Türkoğlu Türkiye'deki en küçük yerlerden bir tanesi.Türkiye'nin bütün yerlerinde, Güneydoğusundan Batısına kadar yatırım var. Amacımız bu yatırımları Türkoğlu'na daha fazla almak. Hedefimiz dediğim gibi bu yapılan duble yolla beraber iki gidiş, iki geliş oluyor. Türkoğlu geçişi burada 3 olacak. Aksu'dan Maraş'tan çıktığında Nurdağı sınıra kadar olan yolun ortasını aydınlatma ve ağaçlandırma yapacağız.

"TÜRKOĞLU 2019'DA ÇOK FARKLI KONUMA GELECEK"
Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi 800 dönüm alana yapılıyor. Önümüzde ki yıl mart ayında yani 2017'nin mart ayında sona ermiş olacak. Export malları gelecek, ithalat ihracat olacak ve hızlı trende buraya gelecek,yani o kesinleşti. Türkiyenin 4. büyük cezaevi kompleksi yapılacak. Projelerimizle birlikte Türkoğlu 2019'da çok farklı konuma gelecek. Vatandaşlarımız şunu endişe etmesinler, biz yatmıyoruz uyanığız bugün yatırım gelmese bile 6 ay sonra bir yıl sonra engeç 2019'da Türkoğlun'u sorunsuz, yolları yapılmış parkları yapılmış taziye evleri yapılmış güzel bir ilçe haline getireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımaza söz verdik" dedi.

Başkan Okumuş'un açıklamalarını haber videomuz da İZLEYİNİZ...