Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilmesi dolayısıyla ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında: " Mazbatamızı aldık, yorucu ve uzun soluklu bir seçim süreci yaşadık. Hem Türkoğlu hem Kahramanmaraş ve Türkiye'miz açısından çok önemli bir seçim sürecini atlattık. Allah'a şükür Türkiye'de oylarımız düşmedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör'e yeni seçilen belediye meclis üyelerimizle beraber hayırlı olsun ziyaretine geldik.

Değerli Hayrettin başkanımla daha önceki süreçlerde de kendisi Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri iken çok güzel hizmetlerde bulunduk ilçemize. İnşallah bundan sonra büyükşehir ile beraber sırt sırta vererek ilçemize güzel hizmetlerde bulunacağız." ifadelerine yer verirken.

Kahramanmaraş Büyüşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Osman Okumuş'un ziyaretinden dolayı: "4 ay güzel bir çalışma ortam, seçim süreci yürüttük. Ben öncelikle ekibe çok teşekkür ediyorum, sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, Cumhur İttifakı'mızın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımıza ve her iki teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu tabi ekip başarısı milletvekillerimize teşekkür ediyorum, belediye başkan adaylarımıza şu an tabi başkan oldular onlara teşekkür ediyorum. Bir görev bilinci içerisinde ve özveri ile çalıştılar.

Genel Başkan Yardımcımız Mahir beye teşekkür ediyorum çünkü sağolsun o pozisyonda bize geldi, büyük gayret gösterdi. Burada tek kişi başarısı yok, bir ekip başarısı var. Hamdolsun Kahramanmaraş'ımız çok güzel bir sonuç aldı. Türkiye'de de büyükşehirler içerisinde 3. en yüksek oy alan şehir oldu, bu da bizim için çok mutluluk verici.

Kahramanmaraş her zaman sağduyuya inanan ve her türlü en yüksek desteği veren bir şehrimiz. Hamdolsun daha önceki aldığımız bütün ilçeleri Cumhur İttifakı'na kazandırdık. Bir ilçe zaten bizde değildi, gönül arz ediyordu orayıda alalım ama hamdolsun bir önceki seçimle kıyasladığımızda kaybımız yok. Gönlümüz orayı da istiyordu o da nasip demokrasinin gereği orda da farklı bir sonuç ortaya çıktı.

Tabi ben şunu ifade ediyorum şahsım aday olduğunda AK Parti'mizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'ydım, ilerleyen süreçte Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı oldum. Bizler Belediye Başkanları olarak mazbatamızı aldığımızda ilçelerimizin, şehirlerimizin belediye başkanıyız. Burada da şunu ifade ediyorum yani artık biz oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı oldu. Bu bilinç içerisinde hareket edeceğiz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Seçim atmosferi geride kaldı, önümüzde hizmet süreci var. Bize vatandaşımız bir yetki verdi ama çok büyükte bir sorumluluk verdi. Bu sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Seçimden önce ifade ettiğimiz gibi gerek ilçe belediyelerimizde uyum içerisinde gerekse hükümetimizle uyum içerisinde bu süreci yürüteceğiz. İştişare kültürüne önem vereceğiz. Bu anlayış içerisinde önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sağolsun hemşehrilerimiz, teşkilatımız, belediye başkanlarımız tebrik ziyaretine geliyorlar, ben teşekkür ediyorum, ben de kendilerini tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.