Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk insanı mecbur kalırsa; Ülkesini, devletini, milletini, namusunu kurtarmak için topyekûn yeniden mücadele verir diyen Başkan Okumuş, mesajında şunları kaydetti; “Kahramanmaraş’ın kurtuluşu bir milletin kardeşliğinin ve beraberliğin önemli bir göstergesidir. Bu mücadele elbette zor şartlarda elde edildi. İşgalcilerin topuna tüfeğine karşı milletimizin kudretli imanı dünyaya büyük bir ders olmuştur.

‘Bababurun; Fransızların Maraş’a girmelerine engel olunan tepelerden biridir’

Tam 100 yıl önce Fransızların Kahramanmaraş’a destek için geldikleri bababurun tepesinde, Sarılar, Karalarla beraber bölgedeki çetelerle beraber ve Kahramanmaraş’ımızdan gelen Paşalarla beraber, Muallim Hayrullah gibi, Muharrem Paşa gibi, Paşalarla beraber burada Fransız kuvvetlerinin durdurulup Maraş’a girmelerine engel olunan tepelerden biridir.

Burayı,  2010 yılında atalarımızın, dedelerimizin Kurtuluş Mücadelesini verdikleri anısına Bababurun Kale park diye çok güzel bir anıt yaptık.  Devasa bir Türk Bayrağı yaptık ve dalgalanmakta. Kahramanmaraş’ımızın mücadelesi dünyanın kıskanabileceği bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin topyekün bir mücadele verdiği bir Kurtuluş Savaşı aslında. Tabi bizlerde o kahraman ecdadın torunları olarak bugün, onlara liyakatli olmaya çalışıyoruz.

‘Kahramanmaraş ruhu, Çanakkale ruhu’

5 sene önce, 15 Temmuz’da da Türkiye’mizi işgal etmeye çalışan aynı zihniyetlere karşı Sütçü İmamlar’ın, Muallim Hayrullahlar’ın, Mıllış Nuri’nin, Senem Ayşe’nin torunları olarak bizde burada mücadele verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Tabi Kahramanmaraş ruhu, Çanakkale ruhu, İnönü savaşlarının ruhu, küçük bir Çanakkale oldu aslında. Bu mücadelede dedelerimize ne kadar teşekkür etsek az. O mücadele azmiyle bugün 100.yılında Kahramanmaraş’ımız 15 Temmuz’da ki Ömer Halis Demir’lerin, Sütçü imamların torunları olarak bu liyakati her zaman göğsümüzün üzerinde taşıyacağız.

Bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 100.yıl etkinlikleri devam ediyor. 12 Şubat da Kahramanmaraş’ımızı ilçeleriyle beraber bölge şehirlerimizi, yurdumuzun her yerinden bu mücadeleyi yaşayabilmeleri için herkesi Kahramanmaraş’a davet ediyorum'' diyerek konuştu.