Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.'cısı gerçekleştirilen yerli ve yabancı 250 yayınevi, 260 şair ve yazar ile kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Anadolu'nun en büyük kitap fuarı Kahramanmaraş 6. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nı ziyaret etti.

Bir süre kitap fuarını gezen Başkan Okumuş, daha sonra Kanal Maraş mikrofonlarına açıklamada bulundu.

Okumuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'la birlikte Kitap Fuarına gezdik. Daha önceki günlerde de sık sık geldim buraya ve epey de bir kitap aldım. Kahramanmaraş için bir şans. Türkiye'deki bütün yayınevleri ve kitapların burada olması okuyucusuyla yazarı ile buluşması Kahramanmaraşlı açısından çok Şans olarak görüyorum. Bütün Kahramanmaraş'taki öğrenci ve gençlerimizi kitap okumaya ve Fuar Merkezi'ne davet ediyorum. Bu çok önemli bir organizasyon.

KAHRAMANMARAŞ EDEBİYATIN BAŞKENTİ OLARAK ÖN PLANDA
Şehrine en yakışır projelerden bir tanesi bence Kitap Fuarı'dır. Çünkü; Edebiyat ve şiir şairin başkent olarak Kahramanmaraş ön plana çıkmakta. Onun içinde hem şairleri olan hem yazarları olan Kahramanmaraşımızın insanların da daha çok okunması açısından bir şans. Ayağına kadar Büyükşehir Belediyemiz bu kitap fuarına getirdi.

TURİST SAYIMIZI ARTTIRMAMIZ LAZIM
Emeği geçen bütün personellere Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş'ta sadece edebiyat yönünde değil gastronomi alanında Germenica'da mozaikleri konusunda yaylaları, barajları, suyu ve yeşilliği ile de Kahramanmaraş aslında Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Artık 1 milyon 200 bin olan nüfusun dışında Kahramanmaraş'a bir yere ne kadar turist geliyor ona bakmamız lazım ve turist sayısını artırmamız gerekiyor. Kitap Fuarı da bu etkenlerden bir tanesi.

ARTIK ŞEHİRLERİN BİR MARKASI OLMASI LAZIM
Hem kitap fuarı hem de ileride Namık Kemal Mahallesinde yapılacak Germenica açık hava mozaik kentide Kahramanmaraşımıza belki de milyonlarca turistin gelmesine vesile olacak. Artık şehirlerin bir markası olması lazım marka olarak da edebiyat öne çıkıyor. Kahramanmaraş deyince artık edebiyatın başkenti, edebiyatın başkentini de tanıklık eden kitap vardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

(Kaynak: Kanal Maraş)