Yerli otomobil için 'babayiğitler'le son toplantı bugün yapılıyor. Bugünkü toplantıdan çıkacak karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Ardından otomobili kimin yapacağı kamuoyu ile paylaşılacak.

Öte yandan yerli otomobilin özel sektörün projesi olması kararlaştırıldı.

'BABAYİĞİTLER VAR'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Yerli otomobili ben yapacak olsam 'emrin olur' diyeceğim işi bitireceğim. Sayın cumhurbaşkanımız, 'Babayiğit arıyoruz' dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle, şahıslarla ve firmalarla görüşmeleri bitirdik. Şu müjdeyi vermek istiyorum. Yerli otomobili yapacak, Türkiye'nin markası olacak otomobili yapacak babayiğitler var.

Haberiniz olsun! 

Bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber çalıştık. Yakında bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra, cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız.''

BAKAN ÖZLÜ DE AÇIKLAMA YAPTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise "1. tur görüşmelerde sorumuz, bu projede var mısınız, yok musunuz? idi. 'Ben varım' diyen şirketler, babayiğitler var, bunlarla pazar günü İstanbul'da 2. tur görüşmelere geçeceğiz ve detayları konuşacağız. Süreç devam ediyor ve iyi gidiyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, AA