WhatsApp grupları üzerinden yayılan bir mesajda, daha önce İspanya'da gündem yaratmış olan “martinelli” isimli bir videonun dolaşımda olduğu söyleniyor. Video açıldığı anda iddia edilene göre cihaz içindeki her şeyi yok ediyor. Bir başka virüsün de insanları “WhatsApp Gold güncellemesi” etiketiyle kandırdığı gözlemlendi, bu mesajın da açılmaması gerektiği söyleniyor.

Webtekno’nun haberine göre; Böyle bir video gerçeği yansıtmıyor. Öte yandan Teyit.org tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp Gold ile ilgili gelen mesajların açılmaması gerektiği ise doğru bir uyarı. Çünkü WhatsApp Gold denilen bir uygulama hiç olmadı. Bu nedenle uygulama dosyası için gönderilen linklere tıklamamak, dosyaları indirmemek gerekiyor.

Facebook tarafından ücretsiz olarak sunulan WhatsApp uygulamasının, farklı özellikler içeren üst düzey bir sürümü bulunmuyor.  WhatsApp üzerinden yayılan haberlerin kaynaklarını sorgulamadan, konuyla ilgili araştırma yapmadan, aynı iddiaları güvenilir haber kaynakları tarafından doğrulamadan başka kişilerle paylaşmamaya dikkat edin. Geçtiğimiz aylarda Hindistan'da yanlış bilgi paylaşımından dolayı 25 insan öldürüldü. Benzer şekilde yalan haberler bir virüs ya da sahte uygulama yerine, toplumsal kaosu arttırmak için de kullanılabilirler. WhatsApp, bunun önüne geçmek için çalışma yürüten bilim insanlarına 50 bin dolara veren para ödülleri dağıtıyor.