Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaşanan son güvenlik açığı nedeniyle iPhone kullanıcılarından büyük tepki çekti. Her fırsatta kullanıcılarının kendilerini güvende hissetmeleri için çalıştıklarını söyleyen WhatsApp yetkilileri, bu açık karşısında önümüzdeki günlerde bir güncelleme yayımlamayı planlıyor.

WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda iPhone kullanıcılarına getirdiği Face ID ve Touch ID açığı ile karşı karşıya kaldı. Bir Reddit kullanıcısının tespit ettiği açık iPhone'da WhatsApp kullananları harekete geçirdi. Hataya göre bu Face ID ve Touch ID desteği bazen çalışmıyor. Peki ama neden?

Eğer WhatsApp’ın biyometrik güvenlik ayarında ‘hemen’ yerine ‘1 dakika’ ya da ‘15 dakika’ gibi farklı bir seçeneği işaretlerseniz iOS Paylaşım ekranında Face ID ya da Touch ID doğrulaması istenmiyor. Ayrıca, iOS Paylaşım ekranındayken ana sayfaya dönerseniz uygulamayı tekrar açarken kimlik doğrulaması istemiyor.

WhatsApp yetkililerinden yapılan açıklamada, sorunun farkında olunduğu ve en kısa sürede bu sorunun çözüleceği dile getirildi. Hatanın, iOS güncellemesinden mi yoksa WhatsApp'ın güncellemesinden mi kaynaklandığı bilinmiyor.

Bu güvenlik açığından sonra kısa sürede WhatsApp'ın bir hata güncellemesini kullanıcılarıyla paylaşması bekleniyor.