Hindistan polisi, şüpheli eylemlerin organize edildiği bir WhatsApp grubunun yöneticisi hakkında yaptırım gerçekleştirip, hapis cezası verdi. Basitçe katılabilinen WhatsApp grupları bu noktada büyük tehlike arz ediyor. Yöneticisi gruptan ayrıldıktan sonra grup yöneticisi olan genç, WhatsApp grubundaki mesajlar nedeniyle hapis cezası aldı.

WHATSAPP GRUBU İÇERİKLERİNE DİKKAT

Ailesi tarafından suçu olmadığı söylenen gencin adı Junaid. Junaid'in bu gruba üye olması bile bir sakıncayken, gruba kendi isteği dışında dahil edilmesi de mümkün olabilir. Zira dijital ortamda WhatsApp gruplarına katılmak çok kolay. Basit bir linke tıklayarak gruba katılım yapmak mümkün. Uygulamanın algoritması da asıl yönetici gruptan ayrıldıktan sonra, bir başka üyeyi otomatik olarak yönetici şeklinde atıyor. Junaid'in kuzeni Farukh, gencin kesinlikle gruba mesaj gönderdiği sırada yönetici olmadığını söylüyor.

BULUNDUĞUNUZ WHATSAPP GRUBUNUN BİR ANDA İSMİ DEĞİŞİRSE…

İnternetten dahil olduğunuz bir WhatsApp grubunun adının aniden bir terör örgütünün adına dönüşebileceğini dikkate alınca bu noktada büyük bir tehlike ortaya çıkıyor.