Twitter mavi tik özellikle son günlerde çok araştırılanlar arasındaki yerini aldı. Mavi tik özelliğini almak isteyen kullanıcılar konu hakkında araştırma yaparak konuyla ilgili ayrıntılara ulaşmak istiyor. Bu bağlamda Twitter mavi tik nasıl alınır sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Peki, Twitter mavi onay işareti nasıl nasıl olur? İşte detaylar...

Dünyanın en çok ziyaret edilen mikroblog sitelerinden Twitter'da hesap doğrulama yani mavi tik almak oldukça kolaydır.

Twitter mavi tik doğrulama formu linki sıklıkla değiştirildiğinden bu linke ulaşmak bazen kullanıcılar tarafından zor olabiliyor.

Mavi tik Twitter tarafından onaylandığını, doğrulandığını gösterir. Twitter mavi tik için başvuru linki üzerinden kişiler, medya şirketler veya gazeteciler, şarkıcılar, siyasetçiler gibi ünlü isimler bu Twitter mavi tiki alabilirler.

AKTİF BİR HESAP OLMASI ÖNEMLİ
Onaylanabilmeniz için hesabınızın tanınmış ve aktif olması gerekir. Hâlihazırda onayladığımız tanınmış altı hesap türü şunlardır:

Devlet Kurumu

Şirketler, markalar ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar

Haber kuruluşları ve gazeteciler

Eğlence

Spor ve e-spor

Aktivistler, organizatörler ve etkili diğer kişiler

Şimdi onaylama başvurusunda bulunabilir miyim?
Twitter geçtiğimiz yıl mavi tik başvurusunu geçici süreliğine kapattığını duyurmuştu. Konuyla ilgili Twitter tarafından yapılan yenil açıklamaya göre ise, "2021 yılının ilk aylarında, onaylamayı herkese açık yeni bir başvuru süreci içerecek şekilde yeniden başlatmayı planlıyoruz. Şu an için onaylama başvurusunda bulunmanın hiçbir yolu yoktur." ifadelerine yer verildi

Başka birisinin onaylanıp onaylanmadığını nasıl anlarım?

Twitter'da uygulamanın her yerinde onaylanmış hesapların ekran adlarının yanında mavi bir onay işareti bulunur.

Gerekli işlemlerin ardından Twitter mavi tik onaylama talebi formunu kullanarak başvuru yapabilirsiniz. Talep oluşturmak oldukça kolaydır.

TWİTTER HAKKINDA

Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da oluşturulup Temmuz 2006'da kullanıma açıldı. 2013'te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve "İnternetin SMS'i" olarak tanımlandı. 2020 yılında 339.6 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. 2020 17 Temmuz tarihinde Google Play Store 1 milyar kullanıcı sayısını aşmıştır.