Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre iOS kullanıcıları artık Cash App gibi uygulamaları kullanarak bahşiş kutusu özelliğini kullanabiliyor.

Kullanıcılar birbirlerine itibari parayla bahşiş göndermenin yanı sıra, Lightning Network’ü kullanarak bitcoin ile de bahşiş gönderebilecekler.

Blockchainler için tasarlanmış bir ikincil katman (Layer 2) protokolü olan Lightning Network, bitcoin kullanıcılarına daha yüksek hızlarda ve düşük maliyetlerle işlem yapma fırsatı veriyor.

Twitter kullanıcılarına, kendi bitcoin adreslerini kullanarak bahşiş alıp/verme imkanı sunan özelliğin yakın gelecekte Android cihazlarda da kullanılması bekleniyor.

Bahşiş kutusunda bitcoin’in de kullanılabileceği iddiası, ilk olarak Alessandro Paluzzi tarafından birkaç hafta önce paylaşılan screenshotlar ile gündeme geldi. Paluzzi’nin paylaştığı görüntülerde kullanıcıların bitcoin’den farklı olarak ether (ETH) ile de bahşiş gönderebileceği görülüyordu.

Mevcut ödeme yöntemleri arasına ether’ın da eklenip eklenmeyeceği veya bu özelliğin masaüstü sürümlerinde de kullanılıp kullanılamayacağı açıklanmadı.

NFT’lerle ilgili çalışmalar sürüyor
Twitter, kripto parayla bahşiş verme özelliğine ek olarak non fungible token (NFT) sahiplerinin, o NFT’ye sahip olduklarını kanıtlayabilecekleri bir doğrulama özelliği üstünde çalışıyor.

Kullanıcılar bu özellik sayesinde kripto cüzdanlarını Twitter’a bağlayarak, aldıkları NFT’lerin otantikliğini ispatlayabilecek. Henüz gelişim aşamasında olan bu özelliğin detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.