Twitter, mavi tik için geçen hafta ortaya çıkan gelişmeyi doğruladı. Sosyal medya uygulaması, uzun süredir devre dışı kalan mavi tik başvurusu uygulamasına geri dönüyor. Ancak bu sefer onaylı kullanıcı olma sürecinde sürpriz bir değişim yer aldı.

Twitter mavi tik başvurusu ve başvuru şartları
Bundan dört yıl önce kaldırılan mavi tik için Twitter başvuruları yeniden açtı. Geçen hafta ortaya çıkan ve Jane Machung Vong‘un ortaya çıkardığı bu özellik artık herkesin başvurusuna açık. Ancak bu herkes için açılan başvurular sadece altı kategoriden birinde yer alıyorsanız kabul görecek.

Bu altı kategori ise: Gazeteciler, markalar, hükümet yetkilileri, aktivistler, sporcular ve eğlence sektöründen tanınmış kişiler şeklinde. Son kategorinin için influencer dediğimiz sosyal medya içerik üreticileri de yer alıyor.

Twitter mavi tik başvurusu için farklı kategorilerin de bir süre devreye gireceği ortaya çıktı. Buna göre akademisyen ve dini liderler için de mavi tik yakında gelecek. Yine sosyal medya platformunun bu kategorileri daha da artırması da beklentiler arasında.

Twitter mavi tik başvurusu nasıl yapılır?
Sosyal medya platformunun belirlediği altı kategoriden birine dahilseniz doğrulama için başvurabiliyorsunuz. Doğrulama için Twitter hesabınızın e-posta ve telefon numarası aracılığıyla doğrulamış olmanız gerekiyor.

Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre, mavi tik başvurusu önümüzdeki haftadan itibaren aktif hale gelecek. Yeni Twitter doğrulama uygulaması Hesap Ayarları sekmesinde yer alacak. Başvuru sonrası ise kimlik bilgilerinizi ve birkaç ayrıntılı bilgiyi Twitter ile paylaşmanız gerekecek.