Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kullanıcılarının karşısına çıkan ‘Gizlilik sözleşmesi değişikliği onay ekranı’ birkaç gün boyunca kullanıcılar tarafından sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı ve tartışma konusu oldu.

Ancak gizlilik sözleşmesi ‘Avrupa Bölgesi’ kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini ve bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketiyle paylaşılmayacağının duyurulmasıyla birlikte ülkemizdeki kullanıcıların tepkisi gitgide büyüdü ve Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram'a yöneldi.

PARA KAZANMA ADRESİ: TELEGRAM

Bu doğrultuda; Telegram'dan para kazanmak isteyenler arama motorlarında yoğun olarak, ''Telegramdan para nasıl kazanılır?, Telegram para kazanma Grupları, Telegram Para kazanma kanalları, Telegramdan para kazanma, Telegramdan para kazanmak ekşi, Telegram para kazanma botları ve Telegram'dan ne kadar para kazanılır?'' şeklinde araştırma başladı. İşte Telegram'ın özellikleri ve para kazanma ile ilgili tüm bilgiler sizlerle...

Konu başlığımızda belirttiğimiz gibi Telegram'ın para kazanma yöntemlerini siz değerli okurlarımız için araştırdık.

Fakat Telegram'da kesinlikle reklam bulunmamaktadır. Bu kullanıcılar için oldukça hoş bir özellik. Bilindiği üzere günümüzde artık kimse reklamları görmek istemiyor ve bu reklamları görmemek için eklentiler bile kullanıyorlar. Telegram bu konuda güzel bir deneyim sunuyor. Telegramdan para kazanma yeni yeni gelişen bir strateji olduğu için bu sektörde çok rekabet yoktur. O yüzden başarı şansınız diğer yöntemlere göre daha fazladır. Kullanıcılarla birebir iletişim kurduğunuz için size güvenleri artar ve bu sayede güvenilirlik kazanırsınız. Bu işinize çok yarayacak. Telegram pazarlamacıların programda içerik oluşturmasına ve takipçilerine paylaşmasına olanak tanır. Milyon aboneli telegram kanalları her gün bu işten 1000 lerce dolar para kazanıyor.

TELEGRAM'DAN PARA KAZANMAK İÇİN YAPILANLAR
Kanalınızda reklam veya ücretli içerik yayınlayın. Telegram’da ücretli reklam yok fakat firmalar telegramdaki kullanıcı kitlesini seviyor ve telegram sayfalarına reklamlar veriyor.Sizde Telegram kanalınızda bu ücretli reklamları tanıtabilir ve bu sayede telegram para kazanma sistemine bir adım daha yaklaşmış olabilirsiniz.Fakat kurduğunuz Kanal ile ilgisiz bir reklam yapmayın. Örneğin; Bebekler ve Anneleri isimli kanalınızda Halı saha ayakkabısı reklamı yapmayın. Bu davranış kullanıcılarınızı kaybetmenize neden olur.

DİĞER YÖNTEMLER NELER?
Telegram para kazanmak için güzel bir mecra. Bu para kazanmanın yollarından birisi kullanıcıları sayfanıza belirli ücret karşılığında almaktır. Abone sistemi gibi. Bu sistem şöyle çalışır; Elinizdeki çok değerli bir veri veya bilgiyi Telegram sayfanızda paylaşırsınız. Bu bilginin reklamını sosyal medya platformlarında yaparsınız. İnsanların ilgisini çekmeye başlarsanız size ücret konusunda çok sıkıntı çıkarmazlar. Ama bunun için gerçekten elinizde değerli bir bilgi olmak zorunda. Bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Tabi hayal ettiğiniz şeyin bir alıcısı olması gerektiğini unutmayalım.

ÜRÜN TANITIMI YAPARAK PARA KAZANIN
Telegramdan nasıl para kazanabileceğiniz sorularını biraz giderdik değil mi. Şimdi daha güzel şeylerden bahsedeceğim. Yazının buradan sonraki kısmı size para kazanma konusunda daha başarılı çözümler sunacak.

Eğer e-ticaret ile uğraşıyorsanız kesinlikle bir Telegram Kanalı oluşturun. Eğer Erkek Giysileri satıyorsanız kanalınıza yukarıdaki verdiğim taktiklerle Erkek Giysileri ile ilgilenebilecek kişileri çekin. Diyelim ki çok takipçili bir telegram sayfanız var ve bu kişilere ne satacağınızı bilmiyorsunuz. İşte size bir ipucu; Takipçilere özel anketler hazırlayın. Telegram’da böyle bir özellik mevcut. Örneğin Hangi ürün daha çok dikkatinizi çeker diye bir anket oluşturup, Çocuk Giyim,Erkek Giyim,Kadın Giyim,Tesettür Giyim gibi seçenekler belirleyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılarınızın hangi kategori ile ilgilendiğini keşfedebilir ve içeriklerinizi buna göre düzenleyebilirsiniz.

Affiliate Marketing(Satış Ortaklığı Programı)
İşte size anlatmak için sabırsızlandığım bir konu.

Affiliate Marketing yapmanın ne olduğunu merak edenler, Affiliate Marketing Nedir? Ne Değildir? isimli yazımızı inceleyebilir. Kısaca anlatmak gerekirse başkasının ürününe müşteri bularak komisyon kazanma işlemine denir. Belirli internet siteleri ürünlerini satmanız için sizlere komisyon verir.

Türkiye sınırları içerisinde üye olup para kazanabileceğiniz Affiliate Marketing sistemi ile çalışan internet sitelerini yazıyorum. Hazır mısınız?

ReklamAction
GelirOrtakları
Admitad

Bu programlar sayesinde Türkiye’deki bir çok E-Ticaret sitesinin ürünlerini pazarlayabilir ve ödeme alabilirsiniz. Ürünlerini satabileceğiniz bazı siteler.

Trendyol
N11
Gittigidiyor
Boyner
Koton
Mavi
Defacto
Ebebek
Superstep
Ve daha ismini sayamadığım 300’e yakın Türkiye’nin en popüler E-Ticaret sitelerinin ürünlerinin reklamını Telegram’da yapabilir ve %2’den %20’lere kadar komisyon kazanabilirsiniz.

TELEGRAM NEDİR?
Telegram, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur. Ağustos 2013'te yayın hayatına başlamıştır. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 2 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabilmektedirler. Geliştiricileri ayrıca Kasım 2016'da Telegraph isminde, kullanıcıların çeşitli formattaki içerikler oluşturmalarını ve hikâye yazmalarını sağlayan bir uygulama hazırlamıştır.

4 Kasım 2014'te Telegram, Telegram kurucularının aralarında konuştuğu mesajlara erişebilen kişiye $300.000 ödül vereceği bir yarışma düzenledi. 11 Şubat 2015'te yarışma bitti ve kazananı olmadı. Ayrıca Telegram, hükûmetler dahil olmak üzere hiçbir 3. partiyle bugüne kadar veri paylaşmamıştır.

Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmek mümkün. Ancak Telegram'da en can alıcı nokta ise video boyutunun 2 GB'ye kadar gönderilmesi olmasıdır.