Samsung telefonlarının bazı modellerindeki mesajlaşma uygulamasında keşfedilen yeni hataya göre kullanıcı izni olmadan gönderilen fotoğrafların telefon içerisinde herhangi bir şekilde kaydı da tutulmuyor. Samsung’un resmi forumları ve Reddit adlı internet forumu sayfalarındaki şikayetlere göre, bazı Samsung akıllı telefon kullanıcılarının fotoğrafları adres listesindeki kişilere gönderiliyor. Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus ve Note 8 modellerinde görüldüğü belirlenen bu teknik hatanın hangi operatör sağlayıcılarında yaşandığına dair herhangi bir bilgi olmasa da gelen ilk raporlar T-Mobile operatörünü işaret ediyor. Söz konusu hatanın operatörden operatöre de değişebileceği bildirildi.

Öte yandan, telefon galerisindeki fotoğrafların yanı sıra, taslaklar bölümüne kaydedilen mesajların da söz konusu hata sonucu başka alıcılara gönderildiği öğrenildi.

Samsung Avustralya’nın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise, şirketin söz konusu hatayı araştırdığını doğruladı ve “Bu konuyla ilgili raporların farkındayız ve teknik ekiplerimiz buna bakıyor” dedi.