Hayat Eve Sığar uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilerek vatandaşların yaşadıkları bölgelere göre risk durumunu inceleme fırsatı buldu.Kanal Maraş ekibinin yaptığı testlerde Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Hayrullah Mahallesi koronavirüse karşı düşük riskli olarak görüldü.

NEYE GÖRE BELLİ OLUYOR?

Uygulama riskli ve risksiz bölgeleri, bu bölgelerde yaşayarak hastanede koronavirüs tedavisi olan, hastanede tedavi olup iyileşen, şüpheli olarak evde 14 gün izolasyonda olan kişilere göre belirlendiği kaydedildi.

UYGULAMAYI İNDİRİN

Kanalmaras.com Kahramanmaraş'ın ilçerinde bir çok bölgede yapacağı çalışma ile sizlere mahalle olarak riskli bölgeleri gündeme getirecek. Sizde uygulamayı aşağıdaki linklerden indirerek bulunduğunuz bölgede koronavirüs riskinin olup olmadığını görebilirsiniz.

Android telefonlara indirmek için tıklayın:

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar&hl=tr

iPhone (IOS) telefonlara indirmek için tıklayın:

https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-s%C4%B1%C4%9Far/id1505756398?l=tr

İŞTE HAYRULLAH MAHALLESİ BÖLGESİ

HAYAT EVE SIĞAR İLE NELER YAPILABİLİR?

Hayat Eve Sığar uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra ilk olarak telefon numaranızı girip kayıt olmak gerekiyor. Ardından sizden istenen kimlik bilgilerinizi girin ve uygulamayı hazır hale getirin.

Uygulamadaki harita üzerinden çevrenizdeki eczane, hastane, toplu taşıma, metro istasyonları ve marketlerin konumlarını görebilir ve bilgi alabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulaması, bulunduğunuz bölgede evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluk oranlarını gösteriyor ve riskli bölgede olup olmadığınızı belirtiyor.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görülebiliyor, takip edilebiliyor ve bulundukları bölgelere göre risk durumları öğrenilebiliyor.

Ayrıca uygulamanın alt kısmında, ülkemizin günlük koronavirüs istatislikleri takip edilebiliyor. Bu kısma tıklayarak ülkemizdeki vaka sayısı, ölüm sayısı ve test sayısı gibi bilgilere ulaşılabiliyor.