Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik" dün itibariyle Resmi Gazete'de yayınlandığı bildirilmişti.

Yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinden canlı veya bantdan sunmak isteyen platformların RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekiyor. 

Dün açıkladığı üzere geçici yayın hakkı bulunmayan kuruluşların internet yayınlarına ilişkin lisans başvuru yönetmeliği gereği Kahramanmaraş'ın internet televizyonu olan Kanal Maraş lisans başvurusu için adımlarını hızlandırdı. Evraklar en kısa sürede tamamlanıp RTÜK'e gönderilecektir.

Konu hakkında konuşan Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan; "RTÜK'ün bu kararını beklediklerini, süpriz olmadığını, alt yapı çalışmalarını aylardır yaptıklarını ve yeni yere taşınacaklarını, Kanal Maraş İnternet TV olarak yayınlanan yönetmelik gereği lisans işlemlerini de bitirip RTÜK'e bağlanacaklarını zaten İnternet TV yayını sunan her kurumun bu lisansı alması gerekecek" dedi.

SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN YAPMAK KOLAY OLMAYACAK

Karaaslan sözlerine şöyle devam etti; "Yarın birgün tüm sosyal medya kuruluşları canlı yayın için bazı şartlar isteyeceğini, öyle her önüne gelenin cep telefonuyla canlı yayın yapamayacağını, sahte hesap açma olayının ortadan kaldırmak adına aynı banka işlemleri gibi TC numara veya cep telefonuna gelen şifre ile girilebilen sosyal medya olacağını" beklediğini söyledi.

'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkındaki Yönetmelik' RTÜK'ün bu hafta içinde yaptığı toplantıda oy çokluğuyla kabul edilmişti.

İkisi geçici toplam 26 maddeden oluşan yönetmelik, Mart ayında yapılan yasal değişikliklerin uygulama çerçevesini belirliyor ve internet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşları ile isteğe bağlı (on demand) olarak tanımlanan izleyicinin istediği içeriği istediği zaman izleyebildiği platformlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor.

Kaynak: Kanal Maraş