Geçen Ağustos ayında Facebook, Whatsapp’da sohbeti açacak olan Haber Kaynağı reklamlarını başlattı. Bu, alıcıların şifreli mesajlaşma uygulamasında Facebook Zaman Çizelgeleri aracılığıyla işletmeyi almalarını sağladı. Ayrıca, WhatsApp İşletme API'sini yayınladılar ve New York Times’a gelecek yıl WhatsApp Durumu özelliğinde reklam göstermeye başlamayı planladıklarını bildirdiler.

Bunlar hareket eder ve herkesi WhatsApp'tan para kazanmak için planlar. Ediniminden bu yana Facebook'tan bağımsız kalma konusundaki tecrübesine rağmen, Facebook'un Whatasapp'ı bir reklam kanalı olarak getirmeye başladığı görülüyor. Bu yıl reklamların ilk bölümü geliyor ve pazarlamacıların ve reklamverenlerin bu hamle hakkında ne düşündüklerini öğrenmenin zamanı geldi.

Çoğu insan mobil zamanlarını harcadığı için pek şaşırmıyor. Reklamların Messenger’daki başarısıyla, WhatsApp reklamları Ben-Itzhak’a göre bir sonraki açık hamle gibi görünüyordu. Bu, organik angajman getirmeyi başaran diğer kanallarla aynı.

Naniganlar'lı Ryan Kelly ve AKvertile'li Akvile DeFazio, Ben-Itzhak'ın duygularını kabul etti. Facebook, reklam olanaklarını mümkün olan her kesimde sürekli olarak genişlettiğinden, sırada bir sonraki sırada yer almaktadır. Bildiğimiz gibi, Facebook, Instagram, İzleyici Ağı ve Messenger için yaptıkları için başarı gerçekten orada.

DeFazio'nun şu anda Whatsapp reklamlarında ilgilenen müşterileri olmasa da, para kazanmaya devam etmesi bekleniyor. Özellikle genç nesiller için reklam gelirini artırmak ve erişimi artırmak için yeni bir fırsat olacak. Zaman geçtikçe, daha fazla sayıda reklamverenin WhatsApp'a test kampanyaları ve başarısı hakkında bir deneme yapacağına inanıyor.

REKLAM BÜTÇELERİNİN TAHSİSİ
Socialbakers CEO'su DeFazio ile öncelikle bu reklam fırsatlarını test etme ve değerlendirme gereği konusunda anlaştılar. Bunlar daha sonra, reklam bütçelerini WhatsApp reklamlarına kaydırırlarsa büyük karar verecek.

Yuval Ben-Itzhak'a göre Whatsapp’taki akıllı hareket, önemli ve kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturmak. Neredeyse biri arkadaşlarla sohbet ediyor gibi olacak. Hangi formatın platformda en iyi şekilde çalıştığını görmek bir kasırga olacak. WhatsApp izleyici kitlesi 1,5 milyardan fazla bir sayıya ulaştığında, markalar için gerçek bir fırsat var. Her şey bir reklam olmasına rağmen özgünlük yaratmakla ilgilidir.

Manuel reklam doları hareketi, çoğu Whatsapp reklamının otomatik yerleşimi için Facebook’u kullanmayı tercih eden çoğu reklamveren için tercih edilen seçenek olmayacaktır. Nanigans’ın Başkan Yardımcılığı’nın bu ifadesi, ABD’deki müşterilerin% 54’ünün reklam seçeneklerinde reklamların otomatik olarak yerleştirilmesini kullandığı birkaç çeyrek önce deneyimlerini aktardı. Bu, otomatik yerleştirmenin son çeyreğinden itibaren büyük bir artış oldu.

Kelly, bir çok reklamverenin Facebook Haber Akışı bütçesini Instagram'dan farklı olarak görmediğini düşünüyor. WhatsApp reklamlarını açtığı an, çoğu muhtemelen ekosistem üzerinden reklamları stratejik olarak sunmak için Facebook'a güvenecektir. Ayrıca bunun reklamveren için performansı optimize edeceğini düşünüyorlar.