Herkesi rahatsız eden istenmeyen mesajlardan artık kurtulmak mümkün...

Ticaret Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile onayınız olmadan size gönderilen mesajları, aramaları ve e-postaları kolaylıkla iptal edebilirsiniz.

İYS SİTESİNDEN YA DA E-DEVLET'TEN ENGELENEBİLİR

E-Devlet üzerinden başlatılan İYS, reklam ve tanıtım izni verdiğiniz şirketleri tek bir sayfada listelerken, sizlere de hangisinden mesaj ve ileti alacağınızı seçmenizi sağlıyor.

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden girilen sistem ile ticari e-posta ve SMS iletileri için verdikleri tüm onayları tek bir sayfa üzerinde görebiliyor, hangi firmadan reklam içeriği almayacağına karar verebiliyor.

Siz de videomuzdaki adımları takip ederek www.iys.org.tr adresinden veya E-Devlet üzerinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) İSTENMEYEN MESAJ ENGELLEME NASIL YAPILIR?

İleti Yönetim Sistemi`nin internet sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan sayfada öncelikle "Vatandaş Girişi" kısmına tıklamanız gerekiyor.

Daha sonra açılan sayfada telefon numaranızı ekleyebileceğiniz bir alan bulunuyor. Buraya numaranızı ve gelen doğrulama kodunu girmelisiniz.

Bir sonraki sayfada ise "Aydınlatma Metni" çıkıyor. Bunu okuduktan sonra, "Okudum, anladım" kutusunu işaretlemelisiniz. Daha sonra, size elektronik ileti gönderme iznine sahip firmaları tek tek inceleyebilirsiniz. Mesaj ve arama iznini güncelleyip kaydedebilirsiniz.