130’dan fazla gencin intiharına neden olan Mavi Balina isimli oyun maalesef halen can almaya devam ederken, uzmanlar bir diğer tehlike olan 48 Hour Challenge için aileleleri dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

İnternet dünyasının gelmiş geçmiş en kötü oyunu olmaya aday olan Mavi Balina’nın geliştiricisi 3 yıl hapis cezasına çarptırılırken, maalesef dehşet verici bu oyunun son kurbanı dün Ordu ’da yaşayan bir çocuk oldu.

Mavi Balina tehlikesi halen devam ederken uzmanlar, geçtiğimiz haftalarda Facebook tarafından yargıya taşınan ve oyunculardan hiç kimseye haber vermeden 48 saat boyunca ortadan kaybolmalarını isteyen 48 Hour Challenge konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

48 Hour Challenge tehlikesi hızla yayılmaya devam ediyor!

Oyunun sosyal medya üzerinde yayılmasının önüne geçilemediğini belirten uzmanlar, herkesin bu konuyla ilgili konuşmaya başlaması sonucunda birçok çocuğun merak ederek bu oyuna başladığını dile getiriyor.

Bir gruba ait olma ve kendini kanıtlama hissinin bu oyuna dahil olma isteğini perçinlediğini ifade eden uzmanlar, çocuklarıyla karşılıklı güven ortamı kurmak konusunda ailelere büyük bir görev düştüğünü ifade ediyor.

Bunun yanı sıra çocuklar tarafından internet ortamında gerçekleştirilen işlemlerin aileler tarafından sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, filtre yazılımlarının kullanılmasını ve bilgisayar ekranının evdeki herkesin görebileceği bir yere yerleştirilmesini öneriyor.